18 юни 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Кой казва, че тежките камиони нямат стил?

Очакваме от камионите повече неща от всякога - да са ефективни, икономични, екологични, многофункционални, модерно оборудвани, безопасни, комфортни, умни... Новите машини имат свой характер и стил, които могат да демонстрират в пълнота единствено редом до другите си събратя, за да подчертаят уникалните си качества и характеристики. И те търсят тази битка, защото знаят преимуществата и силните си страни.

В зависимост от начина, по който планирате да ги ползвате, в дефилето на тежкотоварни автомобили на летище Лесново ще откриете модели, създадени за специфичните ви нужди. От 7-ми до 9-ти юни там ще се проведе международното изложение TRUCK EXPO 2018, което за втора година ще покаже най-доброто в света на тежката автомобилна индустрия. След успеха на изложението през 2017-та, световните автомобилни гиганти са още по-нетърпеливи да покажат най-новите си модели тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирана техника, масла, резервни части, сервизно оборудване и всичко, от което браншът има нужда.

Може и да се изненадате, но мястото се зарежда с огромна енергия и мощ на хилядите конски сили, събрани на едно място. Ще видим камиони с уникален и стилен външен вид, изключително луксозен интериор и високотехнологични подобрения, включени в стандартното оборудване на машините. Запознатите веднага са разпознали характеристиките на новата гама на DAF CF / XF – носители на наградата Камион на 2018-та година, които българската публика ще има възможност да види премиерно на TRUCK EXPO. Холандският производител има и още един повод за гордост, тъй като отбелязва своята 90-годишнина. И като на празник, ще представи на летище Лесново 5 машини от сериите DAF XF, DAF СF, DAF LF, с обща мощност от 2100 к.с. и над 370 куб.м. обща товаровместимост.

Новостите са навсякъде – двигатели с повишена мощност, нова скоростна кутия ZF TraXon - 12-степенна, с допълнително увеличен въртящ момент, круизна скорост с по-ниски обороти (900-950) – все промени, които осигуряват ефективност и икономия на гориво. Като говорим за нисък разход, DAF поставя нови стандарти с FT XF 480 SC, който може да измине 7500 км. с едно зареждане на резервоара. Или както отбелязват специалистите, компанията сега прави най-голямата си стъпка към намаляване на разхода за последното десетилетие. Към това да добавим кабината Super Space Cab, софтуерните системи за управление и безопасност, новата климатична инсталация вътре в кабината и още един куп други екстри, марката наистина има какво да покаже.

Транспортната ефективност и комфорта при пътуване са водещи в моделите, които тази година ще представи и MAN. Германският производител ще представи новият TGX Efficient line3, Moдел 2018г. в две конфигурации, съобразени с различните специфични нужди на клиентите. Но по-важното е, че тези машини изразходват до 2 л. по-малко гориво и по този начин облекчават както портфейла, така и околната среда. След като горивото съставлява почти 1/3 от разходите на превозвачите, то понижаването му с 6.35% в новия модел, спрямо предшественика му, ще бъде оценено от шофьорите. TGX Efficient line3 идва с 6-цилиндров двигател MAN D26 със система Common Rail, с множество иновации и подобрения, които му позволяват безпроблемно да покрие екологичния стандарт EURO 6.

Системите за активна безопасност - за аварийно спиране, поддържане на лентата за движение и разпознаване умората на водача правят управлението на този камион леко и комфортно. На TRUCK EXPO 2018 германският производител ще покаже още самосвал със задно разтоварване и обем на надстройката около 19,6 м3, както и комбинирана автобетонпомпа с разпределителна стрела с 24 m. достигаема височина и автобетоносмесител.

TRUCK EXPO 2018 ще отвори врати от 7-ми до 9-ти юни на летище Лесново и ще представи най-новите модели тежкотоварни автомобили на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, лекотоварни машини на FORD, ISUZU, MITSUBISHI, PEUGEOT, VOLKSWAGEN, както и ремаркета и полуремаркета, сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31611
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.