20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Lexus UX бе представен в Париж

Lexus дръпна покривалото от концепта UX по време на автосалона в Париж, разкривайки ръбатия и агресивен дизайн, с който очевидно ще бъде белязано бъдещето на компактните кросоувъри на компанията. Прототипът е приел някои от дизайнерските решения от серийните кросоувъри NX и RX и е ориентиран към млади, градски тип хора с увлечение към технологията.

Предната част се доминира от огромна решетка с типичната за Lexus форма, фаровете са изтеглени силно назад, а капакът е заострен, с което дизайнерите са искали да постигнат излъчването на спортен автомобил. Предните калници се издигат над капака и достигат до основата на челното стъкло. И четирите калника са раздути силно настрани, което допълнително подпомага спортния имидж. Въпреки типичната за кросоувърите височина на окачването, от Lexus признават, че са запазили позициите на седене и цялостното усещане в интериора, като в спортно купе.

Линията на покрива е почти перфектно равна и доста къса като дължина, тъй като задното стъкло се спуска назад под ъгъл от почти 45 градуса. Рейките за багажник на покрива са извити, за да следват част от линията на задните колонки. Дизайнът включва и огромна U-образна LED задна светлина, която обединява двата стопа.

Вътрешността на Lexus UX е още по-луда, особено когато загледаш полупрозрачните предни колонки. От Lexus казват, че е било съвсем постижимо да се направят целите колонки от прозрачен поликарбонат, но все пак инженерите са заложили на сигурността и безопасността, внедрявайки алуминиево ядро. Идеята е, че по този начин шофьорът може да вижда през колонките, без да се компрометира тяхната здравина.



Шофьорското място е осезаемо по-просторно от това на пасажера, а между двете стои висока централна конзола, която се простира от таблото чак до задната част на колата. Предната част на интериора е изпълнена в тъмни цветове, за да се минимизира разсейването на шофьора, докато на задната седалка има по-светли тонове. Останалото включва чифт цветни дисплеи, камери за обратно виждане и куп други джаджи.

Въпреки че е просто дизайнерско упражнение, Lexus UX наистина намеква за появата на нов компактен кросоувър. Наскоро стана ясно, че японците са запазили името UX 200 и UX 250, така че ни остава да чакаме.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:08 2
+ 0
- 0
sffsdf16942

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 1
+ 0
- 0
sffsdf16942
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.