28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mercedes X-Class е най-после тук

Преди година от Mercedes показаха концептуална версия на първия си пикап и стана ясно, че компанията няма да се мотае дълго, преди да премине в серийно производство. Ето че това вече е факт, а бързата реакция е по-скоро благодарение на използването на вече готова платформа, отколкото на инженерно чудо. Пикапът X-Class няма да е най-уникалната машина на пазара, защото ще има поне две много близки генетично братчета със същата платформа - Nissan Navara и бъдещият Renault Alaskan.

Като цяло германците очевидно са бързали прилично много, защото започват с непълна двигателна гама, към която ще бъдат добавени още няколко агрегата. Като начало обаче клиентите ще могат да избират между два дизелови и един бензинов двигатели. Дизеловите X220d и X250d предоставят съответно 163 и 190 к.с., а бензиновият е със 165 к.с. Изборът на скоростна кутия е между 6-степенна механична и 7-степенен автоматик.

В средата на 2018 година се очаква към тях да се присъедини и X350d със страхотните 258 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Според производителя това ще е най-динамичният представител на целия сегмент. Тогава най-вероятно ще се появи и по-нова система за задвижване на четирите колела, като в началото пикапът ще разчита на 4MATIC системата със заключване на задния диференциал.

Габаритите на машината не са нищо ново за този тип автомобил. Дължина от 5.34 метра и широчина от 1.92. Максималната товароносимост е малко над един тон, а клирънсът от асфалта е 20.2 см. Иначе, освен общите черти с колегите от Renault-Nissan, X-Class има и задължителните разпознаваеми елементи. Решетката е подобна на тази в SUV категорията на компанията.

В кабината пък трудно ще сбъркате, че това е Mercedes. Информационно-развлекателната система разполаага с 5.4 или 8.4-инчов екран, трилъчев волан, кожен салон и достатъчно място за трима души на втория ред седалки. Това са акцентите на интериора.

Автомобилът ще стъпва на отделните пазари постепено - първо в Европа, през 2018 в Южна Африка и Австралия, а през 2019 година и в Бразилия и Аржентина. Тактично ще пропусне пазара в Северна Америка, където играчите в сегмента са големи и ритат лошо. Стартовата цена в Германия е 37 294 евро с ДДС.

Етикети:MercedesX-Class


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27073
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.