16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mercedes представи кабриолета на бъдещето

Запознайте се с Mercedes-Maybach 6 Cabriolet - кабриолет дълъг почти 6 метра, с мощност 720 конски сили, задвижван от електричество и предлагащ 4х4 задвижване. И, разбира, се суперлуксозен. Така от Daimler си представят лайфстайл колата на бъдещето, достойна да носи емблемата Maybach, като символ на ексклузивност и висока класа.

Mercedes-Maybach 6 Cabriolet е доразвит на базата на представения преди година купе - концепт Vision 6, като следва в голяма част линията на прототипа, който накара света да ахне. Само че този път имаме ефектен сгъваем покрив, леки промени по външния вид и масивни 24-инчови колела.

В салона на луксозния кабриолет откриваме искрящо бяла кожа напа, с диамантен ефект на шевовете, както и дървен под с алуминиеви стъпенки и акценти. юза да се насладите на лукса, таблото е доста минималистично, а кабриото на бъдещето разчита да го подчините с гласови команди, чрез система, наречена от германците "Портиер" (Concierge).

Отпред, водачът и пасажерът разчитат на масивни head-up дисплеи, които проектират най-важната информация на предното стъкло. В допълнение, от Daimler са интегрирали биометрични сензори, които се опитват да разгадаят настроението на возещите се и да настройват специфично машината - светлини, пътно поведение и т.н.

За задвижването на Mercedes-Maybach 6 Cabriolet се грижат цели 4 електромотра, по един във всяко колело, което дава на кабриолета пълноценна електрическа 4х4 система. Сумарната мощност на ел. двигателите е солидните 720 конски сили, а теоретичното ускорение от 0 до 100 км/ч е под 4 секунди. Масивната батерия предлага над 320 км шпробег с едн озареждане, а иновативна система за зареждане с прав ток, обещава че за 5 минути на мощна зарядна станция, ще може да осигурите 130 километра пробег на кабриолета.

Максималната скорост на мега возилото е ограничена в типичните за премиум марките 250 км/ч, но според запознати, Mercedes-Maybach 6 Cabriolet може доста повече, благодарение на електрическия задвижващ тракт. Е, засега, тази кола е само блян, но, познавайки фирмата, която е сред най-бързо и сериозно откликващите на клиентските желания, няма да се учудим на приблизителен сериен аналог.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:29 1
+ 0
- 0
sffsdf27768
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.