20 октомври 2018
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища
FACEBOOK

Министър Московски бори нарушенията при шофьорските изпити

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди подготвянето на спешни мерки за прекратяване на нередностите при практическите изпити на кандидатите за водачи. Московски определи няколко цели, за подобряване на качеството на практическите изпити, по които експертите ще работят.

Първата цел е изготвянето на нова методология за избор на маршрутите, по които трябва да преминават по време на изпита кандидатите за водачи. Един от вариантите е на всеки кандидат да бъде предварително зададена началната и крайната точка на маршрута, като сам да избира от къде да премине. По този начин изпитващите няма да имат възможност да дават на едни кандидати по-лесни, а на други по-трудни маршрути.

Втората мярка, по която се работи е изваждането от изпитните комисии на представителите на автошколите.

За да бъде напълно гарантирано, че учебните автомобили, с които се провеждат изпитите, са подсигурени с технически средства, които минимизират субективния фактор и не позволяват манипулации, се проучва възможността ИА „Автомобилна администрация“ да закупи или вземе чрез оперативен лизинг автомобили.

Тези превозни средства ще бъдат обезпечени със съвременна техника, която да отчита движението на автомобила, както и поведението на водача и изпитващия. Оборудването в автомобилите трябва да бъде фиксирано и да позволява цялостно видео заснемане в купето и извън превозното средство, да прави постоянен аудио запис, да отчита кога се натискат педалите от изпитващия, както и всякакви други въздействия върху управлението. Тази мярка ще доведе до затягане на контрола и ясно определяне на отговорните лица.

По повод на установените нарушения, свързани с изпитите на кандидати за водачи, Ивайло Московски разпореди освобождаването на началника на Областния отдел „Автомобилна администрация“ – София Кънчо Димитров, както и на всички служители, за които има информация, че са извършвали неправомерни действия.


Препоръчани материали
d0ni
Рейтинг : 648
01.04 2018 в 11:23 6
+ 0
- 0
Уби детето си с моторна шейна, а тръгнал да бори нарушенията при шофьорски изпити...
zuljin
Рейтинг : 525
28.02 2018 в 13:20 5
+ 1
- 0
НАРОДЕН СЪД за тоя БОКЛУК!!! Колко народ измря по улиците заради него...
+ 2
- 0
Бори и то доста успешно. Мече няма, кой да му противоречи. Ма милия, то там такава има ли?
theprofet
Рейтинг : -53
05.01 2018 в 13:17 3
+ 15
- 0
"Министър Московски бори нарушенията при шофьорските изпити"

Ами значи трябва да започне със собствената си ОСТАВКА!!!
Умен
Рейтинг : 15855
26.07 2017 в 22:44 2
+ 15
- 0
Голяма борба тече ..вече втори мандат ги дават по ония смешковци господари на ефира как си купуват книжките
+ 13
- 0
Министърът на Пеевски ще бори корупцията... Как ли пък не.
В предишните две правителства при същия министър същите хора взимаха пари и се отчитаха... Интересно на кого...
Или пък той изобщо не е знаел...
Дааа Московски вярваме ти.
 
Още от : Новини

Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.