24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Националният протест на мотористите ще е на 13 април

Националният протест на мотористите се планира да се състои на 13 април, като в него се очаква да се включат над 10 000 фенове на двуколесните от цялата страна. Същият е съгласуван със Столична Община. Това стана ясно от репортаж на БТВ, излъчен вчера. Както Auto.offnews.bg писа по-рано, миналата седмица членове на мотоклубовете от България изпратиха писмо до Председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което изразяват своята позиция против промените в новия Застрахователен кодекс, влязъл в сила от 01.01.2016 г.

Стефан Колев - Брадъра от MC Brothers from Hell бе избран за говорител във връзка с протеста като представител на мотоклубовете, а Александър Бакалов от Sofia Riders като представител на “свободните” мотористи

“Преди седмица се проведе национална мото-среща в Стара Загора на всички мотоклубове. Решихме да излъчим Контактна група, която да представи на народните представители нашето виждане по въпроса за новия кодекс в застраховането, който не ни третира равно и не защитава обществен интерес” - заяви Светослав Николов - вице-президент Easy Riders MC.

“Това писмо представлява една официална позиция не само на мотоциклетистите в България, но обективно засяга всички притежатели на моторни превозни средства, особено сезонните. Промените в Застрахователния кодекс не представляват адекватна правна регулация, защото ограничават значително правата ни да ги ползваме. Стойностите не са основния акцент. Променен е начинът, по който да се случват нещата. Караме сезонни превозни средства и никой не може да ни задължи да плащаме застраховка, докато моторите ни са в гаража! Настояваме да се даде възможност за сключване на срочен договор за застраховка.” - заяви представителят на Sofia Riders Александър Бакалов.

“Очакваме от Цецка Цачева нашето писмо да се разгледа в Народното събрание и си запазваме правото за протест на 13 април, в случай, че това не се случи.” - каза още Николов.

Според мотористите има концептуални грешки в закона и трябва да се обърне внимание върху тях, а не да се променят текстове със съмнителна обществена значимост. В крайна сметка тези промени няма ли да доведат до защитаване на финансовите интереси на застрахователните компании, а не толкова на обществения интерес?



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:26 1
+ 0
- 0
sffsdf8712
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.