28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новата Honda CR-V: 7 места и хибрид

Honda представя европейската серийна версия на новото поколение на кросоувъра CR-V на автомобилния салон в Женева. Освен обновен дизайн и нови технологии, бестселърът на японците се сдобива със 7-местна серия и хибриден вариант.

Дизайнът на Honda CR-V се отличава с по-мускулести калници, по-изразителен капак и нови фарове. A-колоните са станали по-тънки, а задната броня – по-скулптурирана. Сложени са допълнителни кори под двигателя и под пода, които подобряват аеродинамиката на новия SUV. За последното спомага и активна подвижна радиаторна решетка. В салона ще видим ново бордово табло и увеличено вътрешно пространство, предлагащо повече комфорт.

За първи път в историята си Honda CR-V ще бъде предлаган и със 7 места, като тази възможност е опция. Произзводителя обещава на третия ред да има достатъчно място за краката на пътниците както по широчина, така и по височина, а 101-градусовият ъгъл на седалката ще осигурява комфорт и при пътувания на далечни разстояния.

За първи път в Европа Honda ще предложи хибридната си технология в автомобил от категорията SUV. Новият CR-V ще бъде наличен с интелигентната система Multi Mode Drive (i-MMD), съчетаваща 2,0-литров i-VTEC бензинов двигател с цикъл на Atkinson и два електромотора. i-MMD не работи с конвенционална трансмисия, а вместо това функционира чрез далеч по-компактен агрегат, осигуряващ директна връзка между задвижващите части и плавното предаване на въртящия момент.

На разположение на кросоувъра ще е и 1,5-литровият бензинов VTEC TURBO, дебютирал при последния Civic. Този агрегат ще е куплиран с 6-степенна механична предавателна кутия или чрез подобрена автоматична CVT.

И бензиновата, и хибридната версия са с предно предаване стандартно, но и двете могат да бъдат поръчвани със система за задвижване и на четирите колела от ново поколение, която е с интелигентен контрол в реално време (Real Time AWD with Intelligent Control System™). Клиренсът е увеличен с 38 мм за всички версии до височина от 208 мм за бензиновия вариант с четири задвижващи колела.

Първите доставки на Honda CR-V с новия силов агрегат 1.5 VTEC TURBO започват от есента на 2018 г., а хибридната версия идва от 2019 г.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:22 1
+ 0
- 0
sffsdf30982
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.