29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Mercedes A-Class е пораснал и "поумнял"

Mercedes показа дългоочакваното ново поколение на бестелъра A-Class. Компактният модел на германците сега е малко по-голям, с нов дизайн, обновен интериор, куп нови технологии и ревизирана двигателна гама.

Поколение 4 на Mercedes-Benz A-Class е станало по-дълго от предшественика си със 127 мм до обща дължина от 4419 мм. това се е отразило и на междуосието, което вече е 2729 мм или с 3 см повече. Това нарастване се е отразило и на пространството вътре в салона, като багажникът на мъника вече предлага 370 литра обем (+29 л).

Стилистично, А-класата изглежда много добре, а дизайнът ѝ напомня много на представения неотдавна обновен CLS - нисък преден капак, плоски LED фарове и хромирани елементи подчертават предницата, а обновени светлини и брони освежават задницата на модела. Инженерите са поработили и върху подобряването на аеродинамиката, като са постигнали коефициент на съпротивление от 0,25.

Интериорът на новия Mercedes A-Class също е тотално обновен, като акцент е новата информационно-развлекателна система MBUX с два дисплея и управление с гласови команди. Уникална характеристика на тази система е способността й да се самообучава благодарение на вградения софтуер с изкуствен интелект. За пръв път в модела се предлагат и "екстри" от далеч по-скъпите флагмани на Daimler, като седалки с отопление, вентилация и масаж.

При лансирането си, новата А-класа ще се предлага с избор между три двигателя. Базовият вариант, наречен А200 е с 1,4-литров бензинов агрегат, който е съвместна разработка с Renault, постигащ мощност от 163 к.с. и 250 Нм въртящ момент. Този мотор ще се предлага и с механична, и с автоматична скоростна кутия, като разполага и със система за деактивация на цилиндрите.

По-мощният бензинов модел - А250, ще е с двулитров двигател, постигащ 224 к.с. и 350 Нм. За феновете на дизела е предвидвен вариантът A180d с 1,5-литров агрегат със 116 к.с. и 260 Нм. И двата мотора ще се предлагат само с автоматик. Задвижването базово е на предния мост, но като опция се предлага и 4х4 системата 4Matic на марката.
При представянето на новия Mercedes-Benz A-Class стана ясно, че моделът ще се предлага и във версия седан, към настоящия хечбек, като се очакват и две "горещи" версии - А350 с 300 конски сили и върховата А45 AMG с над 400 "кончета".

Относно "поумняването", освен интелигентната мултимедия, A-Class ще се предлага и с полуавтономната система за управление, доставяна в S-class. Тя може да намали скоростта на колата, при приближаване на светофар, кръстовище или остър завой. в допълнение, мъникът ще разполага и с асистент за поддържане на пътната лента, аварийна спирачка, разпознаваща пешеходци, автоматичн исветлини и други.

В продажба, новият модел ще е към края на май, очаква се по това време да бъде представен и в България.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30673
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.