29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Opel Mokka X дебютира в Женева

На международното автоизложение в Женева през март ще видим новия SUV модел Opel Mokka X. Новата версия на популярния компактен всъдеход предлага новости както откъм дизайна, така и в технологично отношение.

Моделът Mokka може да бъде определен като един от символите на успешното завръщане на марката Opel през последните години. Малкият SUV привлече много нови клиенти за марката, с умела комбинация от дизайн и функционалност. Новият Mokka X ще бъде първата моделна гама, в която ще бъде представен за първи път идентифициращия знак за бъдещите SUV и crossover модели на марката Opel - “X” подчертава по-авантюристичната и издръжлива идентичност от тази, представена при моделите на Opel с по-класически каросерии.

Opel Mokka X е с ново оформление на предната част, в унисон с новия стилистичен език на марката Opel, включващ "криловидната" хоризонтална предна решетка и светлинна графика с двете "крила" на дневните LED светлини. Предната престилка също е придобила по-прецизно и елегантно очертани повърхности с по-малко пластмасови вложки. Тази линия продължава в задната част с още две емблематични "крила", отразени в светлините и по желание предлагани и с LED технология. За новия модел ще се предлагат нови цветове като “Amber Orangе" и „Absolute Red”.

В интериора на Opel Mokka X дебютира изцяло ново арматурно табло, вдъхновено от новата Astra. То е организирано около повече хоризонтално оформени елементи и изглежа по-изчистено и семпло. Централната конзола е изцяло новоразработена и е съобразена със 7 и 8-инчовите сензорни екрани на новото поколение инфоразвлекателни системи.

След представянето на новото поколение "шептящи дизели" 1,6 с максимална мощност 110 и 136 к.с, сега гамата от двигатели на SUV модела на Opel ще бъде разширен и по отношение на бензиновите мотори. Новото поколение 1,4-литров Direct Injection Turbo с мощност 152 к.с., което наскоро направи своя дебют в новата Astra, ще се предлага в съчетание с шестстепенна автоматична скоростна кутия, Start/Stop и адаптивно двойно предаване (средни емисии на CO2 и разход на гориво според предварителните данни - 154 г/км, 6.6 л/100 км).

Tехнологията за двойно предаване с електромагнитен механизъм и многодисков съединител, според Opel, е изключително ефективна. Когато пътната настилка е суха, за задвижването на автомобила се грижат единствено предните коела (с изключение на случаите на стартиране на автомобил с включен AWD режим), което спомага за поддържане на ниския разход на гориво. В зависимост от пътните условия, разпределението на въртящия момент се извършва безстепенно и плавно от 100 процента предно предаване на сухи настилки, благоприятстващо ниския разход на гориво до максимално разпределение на въртящия момент в отношение по 50 процента към предния и задния мост - например при покрита с плътен воден слой настилка.

Opel Mokka X ще се предлага и с адаптивната система на предните светлини AFL (Adaptive Forward Lighting) с LED елементи. Новата AFL LED система адаптира автоматично светлинните профили на предните светлини към конкретната ситуация на пътя, така че да се осигури максимално добро осветяване на пътя без опасност от заслепяване на останалите участници в движението. Тази система с LED елементи замества досегашната AFL с биксенонови светлини.

В допълнение, новото поколение на фронталната видеокамера Opel Eye с повишена разделителна способност и повишена изчислителна мощ при обработката на изображения, дава положително отражение върху работата на всички поддържани от нея функции, сред които и автоматичното управление HBA (High Beam Assist) на дългите светлини на AFL системата с LED елементи. Обновени са и добре познатите системи за сигурности и асистиране на водача, предлагани в последните модели на Opel.

Също както и новият Opel Astra, Mokka X ще се предлага с всички услуги на системата Opel OnStar от момента на пазарната си премиера. В допълнение към това, своя дебют в Mokka X ще отбележат и две версии на новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.