20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Porsche Cayenne: всички подробности (галерия и видео)

Вече ви показахме как изглежда новото, трето поколение на култовия SUV Porsche Cayenne, благодарение на изтекли в интернет снимки. Сега, производителят от Щутгарт представи официално новото си творение, а ето и подробностите:

Новото поколение на спортния всъдеход е с доста променен изглед, но без радикални промени, с по-просторен салон и намалено тегло. Визуално, повечето промени са видими след по-внимателно вглеждане. Но все пак, видно е, че новите детайли като светлините са с по-издължен дизайн, а предната решетка е по-хоризонтална. Отзад, виждаме също така издължени светлини, а цялостният светлинен подпис прилича на този в последната Panamera и култовия 911.

Новият Cayenne запазва колесната база на предходния модел, но е пораснал със 7 см до 4,92 метра. Благодарение на промените, багажното отделение е нараснало с 15%. Освен това, всъдеходът е минал и на диета, като е спестил близо 65 килограма от дреболии, като например само замяната на конвенционалния акумулатор с литиево-йонна батерия е спестила 10 кг от общото тегло.

За начало, новият всъдеход ще излезе във версии Cayenne и Cayenne S. Първият вариант предлага трилитров V6 турбо агрегат с 340 к.с. или с 40 "кончета" повече спрямо предходния базов вариант. Версията S пък се задвижвяа от 2,9-литров битурбо V6, постигащ солидните 440 конски сили, което е с 20+ коня спрямо преди. двигателите са стиковани с обновена 8-степенна автомнатична скоростна кутия, предаваща тягата към четирите колела. На по-късен етап се очакват версиите GTS, Turbo и хибриден вариант.

За пръв път, Porsche Cayenne 2019 предлага доста широк асортимент от колела, които в случая вариrат от 19 до 21 инча в диаметър. Като опция се предлага и завиване на задните колела. Също като опция в базовия модел се предлага и адаптивната система за окачването Porsche Active Suspension Management, което пък е стандарт за S версията. Въздушното окачване на всъдехода сега е с 3 въздушни камери за по-добро калибриране, а функцията за контрол на шасито Porsche Dynamic Chassis Controls се контролира от 48-волтова електрическа система за по-добра отзивчивост. Ще подсетим, че старата версия на системата работеше с хидравлични актуатори.

Може би най-интересната опция в новия модел е Porsche Surface Coated Brake. Системата ще е налична само за моделите с 20- ил и21-инчови колела, като използва специално волфрам-карбидно покритие на стоманените спирачни ротори. Според компанията, това обновление подобрява фрикционния коефициент на спирачките, но същевременно намалява запрашаването, най-скъпата опция, обаче, си остават карбон-керамичните спирачки.

В салона на новия Porsche Cayenne, виждаме традиционното аналогово инструментално табло, комбинирано със 7-инчови дигитални дисплеи от всяка страна, На върха на центраалната конзола е монтиран 12,3-инчов тъчскрийн дисплей, командващ информационно-развлекателната система, какъвто има и в новата Panamera. Естествено, всъдеходът е натъпкан със системи за безопасност и асистиране на водача.

Designing the new Cayenne from Porsche AG on Vimeo.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:29 1
+ 0
- 0
sffsdf27999
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.