28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Volkswagen Crafter е в България

Новият Volkswagen Crafter отбеляза българската си премиера в София. Най-големият транспортер от лекотоварната гама на Volkswagen се разкри пред медии и клиенти в присъща за него индустриална обстановка, в сепциално изградено хале на кибоцентъра "Ню Бояна".

Бусът предлага богато разнообразие от моделни варианти. В изпълнение товарен ван (Kasten) и пътнически бус (Kombi), новият Crafter се предлага с различни дължини на шасито (5986 мм, 6836 мм или за Kasten също 7391 мм) и височини на тавана (2355 мм, 2590 мм или за Kasten също 2798 мм). В допълнение към това се предлагат и откритите варианти с единична или двойна кабина с различна дължина на товарната зона, с или без подготовка за доработка, като например бордови, с куфар или подготовка за самосвал.

Новият Crafter впечатлява с функционалност и оптимизирани размери: с предно задвижване той може да предложи товарен обем до 18,4 м3 при максимално допустимо натоварване от 3,0 до 4,0 т. Наред с това предлага отстояние между арките на колелата с ширина 1380 мм и максимална товарна дължина от 4855 мм.

Електромеханичното кормилно управление, което е новост за този сегмент, се грижи за първокласно управление, оптимизирана маневреност и сигурно поведение на пътя, независимо от това, до каква степен е натоварен автомобилът. Намалените СО2 емисии са следствие от намаления разход на гориво, в резултат на подобрената прецизност на управлението и чувствителността на волана.

Ергономията на мястото за водача също е подобрена: по желание може да се поръча седалка с въздушна федерация и AGR-печат („Акция здрав гръб”) с лумбална настройка и масажна функция в три различни варианта. Новият Crafter предлага серийно още централно заключване с дистанционно управление, както и практични и ергономично разположени ниши за съхранение на мобилен телефон, лаптоп, таблет, сгъваем метър, работни ръкавици и още много други.

Моделът предоставя впечатляващ брой активни асистиращи системи, като например активен асистент за поддържане лентата на движение, асистент при паркиране, асистент при маневриране с ремарке, система за аварийно спиране, асистент при стрничен вятър, мултиколизионна спирачка, система за разпознаване на умора, система за автоматично регулиране на къси и дълги светлини, камера за задно виждане, предупреждение при движение на заден ход и др.

VW Crafter предоставя отлично премислени концепции за различни доработки: например опционален универсален товарен под с възможност за монтиране на рафтове, така че прехвърлянето на монтираните системи от рафтове от предходния модел да не представялява проблем за никой доработчик. Наред с това, новият Crafter е първият автомобил в сегмента, който предлага задвижване на допълнителен агрегат, монтиран от производителя: на разположение са втори компресор за климатична/хладилна инсталация, втори акумулатор в четири варианта на капацитет, втори изпарител за климатик или втори топлообменник в допълнение към стационарното въздушно отопление.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:47 2
+ 0
- 0
sffsdf25171
+ 8
- 0

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.