20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Volkswagen Touareg вече е в България (видео)

Третото поколение на популярния Volkswagen Touareg отбеляза премиерата си в България с пищно шоу. Всъдеходът е сред най-важните за германския автопроизводител модели, като вносителите за нашия пазар разчитат той да повтори пазарните успехи на предшествениците си.

Новият Touareg е оборудван с модерни възможности за свързаност и куп авангардни технологии за асистиране, безопасност, подобрено пътно поведение, комфорт и забавление на борда. Дизайнът му е изключителен, в духа на актуалните продукти на Volkswagen, а интериорът е стъпка в бъдещето с технологията „Innovision Cockpit“. При тази технология 12-инчовият дисплей на дигиталното приборно табло зад волана плавно се слива с 15-инчовия TFT-тъчскрийн на инфотейнмънт система „Discover Premium“, като двата екрана се обединяват в един цял хармоничен елемент, от който се командват повечето информационни, комуникационни, мултимедийни и комфортни функции в автомобила.

Volkswagen Touareg 3 стъпва на пазара с широк спектър от асистиращи системи и технологии за комфорт и динамика на пътя, които Volkswagen някога е интегрирал в сериен модел. Към тях спадат технологии като например асистентът за нощно виждане „Nightvision“ (с помощта на термокамера разпознава хора и животни в тъмнината), „Асистент при натоварено движение и за спазване лентата на движение“ (позволява полуавтономно движение до 60 км/ч с поддържане на лентата на движение и управление на газта и спирачките), „Асистент при навлизане в кръстовище“ (реагира при поява на напречен трафик пред Touareg), активно управление на всички колела (прави Touareg повратлив като автомобил от компактния клас), система за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханично управлявани напречни стабилизатори, „IQ.Light – LED-матрични светлини“ (управлявани от камера интерактивни къси и дълги светлини), както и прожектиращ информация директно на челното стъкло Head-up-дисплей (Windshield Head-up-Display).

Третото поколение на Touareg е леко пораснало на дължина и широчина в сравнение с предшественика си. Увеличаването на дължината на каросерията е довело до значително уголемяване на товарния обем. Сега той възлиза на 697 до 810 литра (в зависимост от положението на задната седалка). Независимо от увеличаването на дължината и широчината на автомобила, изработената от интелигентен микс от алуминий (48%) и високотехнологични видове стомана (52%) каросерия е олекнала с цели 106 кг в сравнение с предшественика.

Volkswagen пуска на пазара третото поколение на Touareg най-напред с V6-турбодвигатели с 3,0 литра работен обем. В Европа моделът идва с два дизелови V6-двигателя със 231 или 286 к.с., а през есента към тях ще се присъедини бензинов V6 с 340 к.с. На по-късен етап се очакват 4,0-литров турбодизелов V8 с 421 к.с. и евентуално плъг-ин хибридна версия (първоначално за Китай) с 367 "кончета".

Новият Volkswagen Touareg се предлага у нас на цени, започващи от 108 117 лв. с ДДС.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31915
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.