16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новото Bentley Mulsanne ще дебютира в Женева

Bentley представи новата гама на Mulsanne, която вече ще включва нов модел с удължено междуосие. По отношение на дизайна, работата е започнала от предницата, която е получила по-модерен външен вид, по-широка решетка с вертикални ребра, изработени от полирана стомана. Нови са и закръглените фарове, които се различават от тези на версията преди фейслифта.

Долните решетки в предната броня са хромирани, а в предните калници дизайнерите са внедрили B-образни отвори за охлаждане на предните спирачки. Същата форма се открива и в стоповете, с което е завършена освежената визия на задната част на новия Mulsanne.

Интериорът е запазил луксозната си стилистика , а клиентите могат да избират от цели 24 разцветки за кожената тапицерия. Не по-малко са и вариантите за шевовете, а останалото включва 13 различни фурнира, piano lack акценти и дори детайли, изработени от камък. От Bentley са предвидили 8-инчов сензорен дисплей за мултимедийната система, която вече е оборудвана с SSD памет с капацитет 60 GB.

Възможностите за връзка с външни устройства са увеличени значително, като вече колата поддържа връзка с Android и iOS базирани устройства. Аудио системата пък има мощност 2200 вата, за която се грижат 20 високоговорителя. Забавления има и за седящите отзад, които в случая са по-важни. Там се намират два 10.2-инчови таблета с предно разположени камери, които позволяват провеждането на видео разговори.

Версията Mulsanne Speed e получила същите промени, но и рекалибрирана скоростна кутия с нов спортен режим. Като допълнение, инженерите на Bentley са си поиграли с управлението и окачването, за да подобрят обратната връзка и пътното поведение. Обновеният Mulsanne ще се възползва от активни стойки на мотора и ревизирани тампони на окачването, както и с нови гуми Dunlop, като всичко това е направено с цел да се намали шума в купето.

Колкото до новака в гамата – дългата база на Mulsanne, той ще предлага 250 мм повече място за краката на седящите отзад, които ще седят на индивидуално регулируеми седалки. От Bentley предлагат срещу доплащане и сгъваеми масички, всяка от които е изработена от 600 индивидуални компонента. Задната централна конзола също е различна спрямо другите два модела, което важи и за по-големия стъклен панорамен таван, който допуска повече светлина до кабината.

Стандартният Mulsanne с издължено междуосие ще се задвижва от битурбо 6.75-литров V8 двигател с 505 к.с. и 1020 Нм максимален въртящ момент. Мощността на версията Speed достига 530 к.с. и 1100 Нм. И в двата случая двигателят работи с 8-степенна ZF автоматична скоростна кутия, която изпраща мощността до задните колела.

Стандартният Mulsanne се нуждае от 5.1 секунди, за да се ускори до 100 км/ч, а максималната му скорост достига 296 км/ч. Вариантът Speed извършва упражнението до 100 км/ч за 4.8 секунди, преди да достигне максимална скорост от 305 км/ч.

Обновеният Mulsanne ще бъде представен официално на 1 март в Женева.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:28 1
+ 0
- 0
sffsdf7474
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.