27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новото Suzuki Jimny: официално и детайлно!

Suzuki официално представи (и дори започна продажбите в Япония) на новото поколение от компактния оф-роудър Jimny. Както и предшественикът, новият модел е запазил конструкцията с рама, но леко е намалил дължината си – 3480 мм, или с почти педя по-малко от стария модел. За сметка на това, новият Jimny е станал малко по-широк (1645 мм или +45 мм) и с 2 см по-висок, до 1755 мм.

По отношение на дизайна, за щастие на феновете, откриваме класическите ръбати форми, които помним от далечното време на Samurai. Злите езици твърдят, че мъникът прилича на нещо като умален Mercedes G-Class, но сме склонни да подминем подобни намеци.

Самите дизайнери на японската марка твърдят, че не само са искали да запазят, но ида подчертаят ръбестите форми на Jimny, които определено му придават силна индивидуалност. Съхранени са и други от характерните елементи на модела – облите предни фарове, предната решетка с вертикални отделения, вградените в задната броня правоъгълни светлини и т.н.

Що се отнася до салона, там японците са гонели функционалност и практичност, като определено се вижда модернизация спрямо предходното поколение Suzuki Jimny. И най-вече заради големия екран на информационно-развлекателната система (опционална), каквато на практика липсваше в предходния модел.

Новият Suzuki Jimny ще се предл;ага с избор между два двигателя в Япония. По-малкият е 660-кубиков турбомотор с мощност 64 к.с. и 103 Нм. По-големият е 1,5-литров атмосферен бензин, постигащ 102 к.с. и 130 Нм. Този агрегат ще бъде наличен и за европейския пазар, където мъникът ще се появи тази есен. Скоростните кутии са 5-степенна механична или 4-степенен автоматик.

Новото поколение на всъдехода е оборудвано с AllGrip Pro система за задвижване на четирите колела, която наследява и усъвършенства половинвековните традиции на японците в разработката на 4WD автомобили. Системата е с включване на предния мост и понижаващи предавки, като е модернизиран вариант на досегашната. За по-доброто преодоляване на оф-роуд препятствия спомагат компактните габарити, ниското тегло и пътният просвет от 210 мм.

Suzuki Jimny 2018 предлага и доволно количество екстри и системи за безопасност и асистиране на водача (пакет Suzuki Safety Support) като LED светлини, климатик, безключов достъп, лети джанти, система за предотвратяване на челен сблъсък, за следене на мъртвите зони и разпознаване на знаците. Мъникът ще се предлага в 4 стилови версии - Survival, Offroad, Heritage и Revival, които ще се отличават по елементи на екстерирора и салона, както и в оборудването си.

Цената на новото Suzuki Jimny в Япония започва милион и половина йени или около 11 600 евро, а производството на модела ще става в завода Kosai на марката в родината й.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:20 1
+ 0
- 0
sffsdf32054
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.