23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Очакваме хибридния кросоувър Kia Niro догодина

Хибридният кросоувър Kia Niro бе представен като концепт през 2013 година. Сега, от марката обявиха, че ще пуснат сериен модел, като компактното возило ще постави началото на развитието на екомобили върху специална платформа. Киа Ниро ще съчетава практичността и визията на компактен SUV, като същевременно ще предлага по-голяма горивна икономичност. Проектиран като специален хибриден автомобил, моделът ще се откроява в традиционно консервативния сегмент с атрактивен дизайн и модерен стайлинг.

Изцяло новата платформа на Kia Niro е създадена независимо от съществуващите модели на марката и е конструирана, така че да комбинира набор от съвременни екологични технологии и следващо поколение двигатели.
Новото попълнение в моделната гама на КИА – Ниро ще е с интригуваща визия, спортна, аеродинамична форма, изваяни екстериорни повърхности и стилни детайли. Въпреки че Niro е изцяло нов модел, без директни предшественици, той моментално ще е разпознаваем като KIA чрез отличителната радиаторна решетка ‘тигров нос’, характерна за марката и редица дизайнерски елементи, заимствани от най-новите продукти на КИА.

Основният фокус на инженерния екип е разработване на модел с водеща горивна икономичност в SUV сегмента. Kia Niro ще съчетава стилен SUV дизайн с по-нисък разход на гориво в сравнение с конкурентите в класа, и ниво на вредни емисии под 90г/км.

В процеса на разработване Kia Niro е замислен като специален хибриден модел. Автомобилът ще постигне изключително ниското ниво на вредни емисии и впечатляваща икономичност чрез ‘downsized’ хибриден двигател, който комбинира 1.6-литровия Kappa бензинов двигател с директно впръскване (105 кс. И 147 Nm въртящ момент) на КИА и 1.56 kWh литиево-полимерна батерия с 32kW електромотор. Задвижването ще се осъществява чрез 6-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. На по-късен етап ще се появи и модификация, която ще може да се зарежда от мрежата (plug-in) като по този начин разходът на гориво ще бъде намален с 25%.

Със здрава и олекотена конструкция Niro ще бъде част от моделната гама на КИА, чиято репутация е на автомобили с достойно представяне на краш тестовете за сигурност и безопасност. Новият хибриден кросоувър Kia Niro ще дебютира следващата година, с планиран старт на производство в края на 2016г. Автомобилът ще се асемблира в завода на марката в Hwasung, Корея.

Разработването на изцяло новия модел Ниро е част от зелената политика на КИА да се превърне в лидер на пазара на екомобили до 2020г. когато гамата ще включва 11 изцяло нови модела (към момента марката предлага 4). Разширената екологична линия ще предложи на потребителите модернизирани двигатели, от хибриди и плъг-ин хибриди до 100% електромобили и автомобили с горивни клетки.

КИА планира да повиши средната горивна ефективност с 25% за периода 2014г. до 2020г. Заедно с инвестициите в съвременни технологии за задвижване, КИА ще замени 7 от 10-те си двигателя със следващо поколение бензинови и дизелови агрегати, като едновременно подобри и увеличи броя на предлаганите турбо мотори.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.