29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel Vivaro Surf е идеалният ван за сърфисти

Една година след представянето на новото поколение на модела, който до момента има вече 90,000 продажби, Opel ще покаже концептуалния ван Vivaro Surf. Описван като „лайфстайл ван за спорт, забавления и активен начин на живот”, Opel Vivaro Surf е с 5 или 6 места, според конфигурацията и може да превози цялото спортно оборудване на пасажерите без проблем.

Освен това, ванът предлага някои доста практични решения – като например отделна товарна зона с обем от 3.2 куб. метра и дори 4.0 кубически метра за версията с дълго междуосие. По този начин Opel Vivaro Surf е идеален за транспортиране на на мокри или мръсни принадлежности след пътуване от плажа или от планините.

Близкият до серийно производство Opel Vivaro Surf радва окото със своята окраска в медено кафяво и бяло, както и със специалните за този модел алуминиеви колела на Irmscher. Интериорът, чието оборудване е дело на специалистите от Snoeks Automotive, създава приятна атмосфера с помощта на синьо осветление в страните и облицовката на покрива. Тези, които не могат да решат дали да пътуват до морето или да направят велосипеден тур, могат да изберат и двете - Vivaro Surf предлага специални прикрепващи елементи за сърф, така че любителите на стилните лонгбордове да не се лишават от възможността да потеглят с тях.

Vivaro Surf Concept може да носи голям товар. Оборудване за ски или сноуборд, сърфбородове или велосипеди – товарната зона на дългият пет метра транспортер с общо допустимо тегло до 2.9 тона може да отговори на всички очаквания. Освен това, подът на товарната зона е оборудван с напълно нова релсова система; цялата широчина под втория ред седалки се използва като кутия за съхранение на различни предмети и може да съхранява малки принадлежности.

Интериорният пакет Irmscher Tourer, който вече се предлага за стандартното Vivaro, е наличен и тук с фина черна кожа и контрастни сребристи шевове на страничните панели, арматурното табло и лоста за превключване на предавките. На разположение на пасажерите е нова климатична система, а срещу доплащане - и допълнителен отоплител.

Водачите на Opel Vivaro Surf могат да разчитат и на широка гама от системи за безопасност, асистенция, екстри и инфоразвлечение като сензори за светлина и дъжд, енергоспестяващи LED елементи за дневни светлини, електрически управляеми външни огледала с отопление (както и предният ред седалки), паркинг асистент, камера за заден ход и т.н.

Последната версия на Navi 50 IntelliLink дава на водача достъп до пътната информация, така че да може да избегне задръствания. Информационната система се предлага със функцията TMC (Traffic Message Channel), hands-free модул, аудио стийминг чрез Bluetooth и европейски карти. Управлението става с помощта на седеминчов сензорен екран или чрез Siri Eyes Free гласов контрол. Достъп до уеб радио станциите заедно с аудио книги, Facebook, Twitter и много други може да стане с помощта на приложението aha. Vivaro Surf разполага също и със Wi-Fi мобилна точка (Hotspot) за осигуряване на стабилна и бърза свързаност.

Opel Vivaro Surf се задвижва от битурбо дизелов двигател с мощност 140 к.с. и 340 Нм въртящ момент. Максималната скорост на вана е 180 км/ч, а комбинираният разход 6,1 л/100 км (160 гр/км СО2). За подобряване на комфорта, задният мост е с въздушни възглавници.

Макар и описван като предсериен прототип, Vivaro Surf скоро ще влезе в производство като лимитирана серия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2589
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.