29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel представи комбито Insignia Sports Tourer

Скоро след седана Insignia Grand Sport, второто поколение на комбито Opel Insignia Sports Tourer идва с увеличен до 1 640 литра багажен обем, което с над 100 литра по-голям капацитет от предходния модел. Новата машина е и с до 200 килограма по-лека от предшественика си – в зависимост от силовия тракт и нивото на оборудване.

Новата Insignia Sports Tourer ще предложи същите технологии, които вече бяха представени във версията седан. Сред най-важните от тях са новото поколение предни светлини Opel IntelliLux LED, както и активен преден капак. В случай на произшествие на пътя с удар на пешеходец, капакът автоматично се повдига в рамките на хилядни от секундата, за да увеличи разстоянието до двигателя и така да осигури по-добра защита на пешеходците.

Insignia заимства много от елементите от атлетичния концептуален модел Monza. Външните размери са нараснали леко до обща дължина от 4986 мм, а следата е увеличена с 11 мм. Междуосието е увеличено с 92 мм, достигайки 2829, докато предния надвес е скъсен с 30 мм. Височината на комбито е 1483 мм, като визуално силуетът на модела е доста изтеглен. Отзад формите изглеждат много по-леки отпреди заради новите светлини в двойна криловидна форма.

Задният капак може да се отвори с движение на крак, а още едно такова движение води до затваряне на багажника. Интелигентната система е в състояние да открие всяко препятствие зад автомобила и блокира работата на механизма в случай на опасност. Височината на отваряне на капака може да бъде предварително програмирана в случай, че това става в закрит гараж. Освен това задният капак може да бъде отворен и с отделен бутон на мястото на водача, с бутон отзад или с дистанционното управление в контактния ключ.

Просторът в областта на главите е увеличен с 31 мм, в областта на раменете на пътниците ръстът е 25 милиметра, а мястото в областта на ханша бележи ръст от 27 мм. Като опция се предлага панорамен стъклен покрив с размери 1 400 x 860 милиметра. Във вътрешното пространство, допълнително предлаганите ергономични седалки с функции за масаж, активна вентилация и запаметяване на индивидуалните настройки осигуряват още по-комфортно пътуване.

Водачът на новата Insignia Sports Tourer седи по-ниско отпреди и е заобиколен от блока контролни прибори и централната конзола така, сякаш се намира в команден център. На разположение е сензорен екран на системата IntelliLink, съвместима с Apple CarPlay и Android Auto. Разбира се, Opel OnStar също присъства на борда на флагмана, предлагайки своята гама от услуги. Естествено, предлага се и пълен набор функции за безопасност и асистиране.

Както и седанът, комбито ще се предлага с интелигентната система за двойно предаване с функция torque vectoring. Два електронно управлявани многодискови съединители в състава на двойното предаване заменят обичайния диференциал на задния мост, осигурявайки по-прецизно предаване на тягата към всяко едно от колелата. Освен това, усъвършенстваната ходова част FlexRide осигурява основата за приятно, съобразено с конкретните условия пътно поведение на новия модел.

Към момента на стартиране на поръчките, Opel Insignia Sports Tourer ще се предлага с гама от бензинови и дизелови турбодвигатели, съчетани с трансмисии от най-ново поколение. Nовост е високоефективната осемстепенна автоматична предавателна кутия.


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:55 1
+ 0
- 0
sffsdf20951
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.