29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Представиха новто Volvo S90 (галерия и видео)

Volvo Cars представи днес новия премиум седан Volvo S90. Дългоочакваният модел на шведите, който е вторият автомобил от изцяло новото поколение возила, чието начало постави ХС90, обещава висока доза лукс, комфорт, иновации и безопасност.

S90 определено е важна крачка за шведския производител, популярен към момента предимно със своите SUV и комби модели. Новият седан, който ще опита да се конкурира с топ претендентите на Audi, BMW и Mercedes ще дойде на пазара оборудван с множество нови технологии от такива за безопасност, до така наречените "облачни" услуги.

Дизайнът на лимузината е напълно в духа на обновление, обхванал шведите с лансирането на второто поколение ХС90. Виждаме характерния "чук на Тор" в предните светлни, допълнен от нова решетка и добре оформена броня с агресивни въздухозаборници. Отзад, основен акцент също са светлините, с атрактивна издължена форма. Интериорът отново навява комбинацията от лукс и уют, като скъпи материали въобще не са щадени.

Една от най-важните иновации в новото Volvo S90 е полуавтономната система за управление Pilot Assist. Сред интересните функции на системата е възможността да направлява волана на автомобила при скорост до около 130 км/ч, при това, без да се следи автомобил отпред. Друга новост в луксозния седан е новата функция на City Safe, част от системата IntelliSafe, засичаща големи животни на пътя или в близост до него. Системата ще може да засича големи животни като коне, елени, лосове, крави и т.н. през деня и нощта, като ще предупреждава водача моментално за потенциалния риск и ще въздейства на спирачките.

Дължината на Volvo S90 е 4963 мм, ширината 1890 мм, височината 1443 мм, а колесната база е 2941 мм. Максималното тегло на автомобила, според модификациите е между 1800 и 2150 кг, а обемът на багажника е 500 л.

За задвижването на новото Volvo S90 ще се грижат два дизелови, един бензинов и един хибриден агрегат. В първия случай, ще се предлагат модификациите D4 и D5 на 1969-кубиковия 4-цилиндров дизел, с мощност съответно 190 и 235 к.с. В по-мощната версия задвижването ще е на четирите колела с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а в по-базовата мощността ще се предава към предния мост от 6-степенна механична трансмисия.

Бензиновият агрегат T6 AWD e със същия обем като дизела, но с турбина, суперчарджър и максимална мощност от 325 к.с. Хибридният Т8 предлага комбинация от бензиновия ДВГ, задвижващ предните колела и електромотор, задвижващ задния мост. Комбинираната мощност на системата ще е 407 к.с., като автомобилът ще има няколко режима на задвижване - изцяло електрически, оптимизиран и динамичен, където двата агрегата ще дават максимума от себе си.

Новото Volvo S90 ще дебютира пред публика по време на автосалона в Детройт през януари, когато ще има и повече технически подробности.

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 09:03 1
+ 0
- 0
sffsdf4782
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.