16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Представиха обновения Volkswagen Golf (галерия и видео)

Седмото поколение на Volkswagen Golf е на пазара от 2012 година, затова съвсем логично дойде време за сериозно обновяване на бестселъра. Макар всички да очакваха фейслифта на германския автомобил да се появи на автосалона в Париж преди месец и половина, от компанията го показаха едва днес.

Що се отнася до дизайна, „пластичните хирурзи” от VW са нанесли леки козметични промени по купето. Обновени са броните, както и светлините отпред и отзад, като задните са изцяло LED дори и при най-базовите нива на оборудване, а отпред вместо ксенон също ще се предлагат светодиоди.

В интериора откриваме нов дигитален 12,3-инчов инструментален панел, а сред глезотиите, с които може да се поръча новият Голф са безжично зарядно за телефони, Wi-Fi точка за интернет и обновени информационно-развлекателн исистеми, сред които и такава, разпознаваща жестове.

Много по-сериозни, обаче, са промените в техническо отношение. Така, новият Volkswagen Golf се е сдобил с гама модернизирани двигатели. Генерална новост е 1,5-литровият TSI турбобензинов двигател, който постига максимална мощност от 150 конски сили и пиков въртящ момент от 250 Нм. Агрегатът идва със система за изключване на два от четирите си цилиндъра при липса на сериозни натоварвания, което ще го направи доста икономичен и екологичен.

„Горещата” версия Volkswagen Golf GTI пък е получила допълнителни 10 „кончета”, като вече може да се похвали с табун от 230 непокорни атове. Настоящата 6-степенна DSG трансмисия пък ще бъде заменена с нов 7-степенен вариант с роботизирано управление.

Актуализирана е и екологичната модификация Golf BlueMotion, в която постигащият 130 к.с. агрегат ще изгасва дори и в движение, като ще се активира едва при натискане на педала на газта. По този начин, според Volkswagen, се постига допълнителна икономия от литър бензин на 100 км.

Сред системите за сигурност и асистиране на водача в новия Volkswagen Golf сис струва да отбележим първата в сегмента технология за превантивна защита при катастрофа. В случай на ситуация, при която е очевидно, че не може да се избегне произшествие, системата затваря автоматично прозорците на колата и панорамния люк, коланите се натягат, а въздушните възглавниците се надуват на степени. Сред другите системи са асистент за паркиране, адаптивен круиз контрол с функция за пълзене и спиране в задръствания и др.

Обновеният Volkswagen Golf ще е на пазара през пролетта, а осмото поколение на бестселъра ще е готово до 2 години.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:01 1
+ 0
- 0
sffsdf18284
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.