19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Премиера за комбито Opel Astra Sports Tourer

На автомобилното изложение във Франкфурт ще дебютира комбито Opel Astra Sports Tourer, базирано на новото поколение на компактния хечбек, представен по-рано през лятото. Astra Sports Tourer е базирана на напълно нова автомобилна архитектура, която ще й позволи да бъде с до 200 килограма по-лека от досегашния модел, а използването на ново поколение двигатели ще позволи по-добра динамика, комбинирана с по-нисък разход на гориво и намалени вредни емисии.

И Opel Astra Sports Tourer ще се предлага със системата на Opel OnStar и новите инфоразвлекателни системи IntelliLink, както и множество системи за безопасност и асистенция, известни преди само от автомобилите от по-високите класове. Новият модел има абсолютно същите размери като на досегашния, но е по-просторен отвътре, предлагайки повече комфорт за водача и пътниците както и за багажа.

Новата Astra Sports Tourer, подобно на хечбека, пренася дизайнерската философия на Opel, в която „скулптурната артистичност се среща с германската прецизност“. Предната двойна хромирана лайстна с нов дизайн носи знака със светкавицата на марката, а предните светлини преливат в радиаторната решетка, за да формират графична единност. Леко дъговидната линия на покрива осигурява на комбито повече издълженост – ефект, който е допълнително подчертан от разделената трета колонка.

Последното поколение Sports Tourer има същите размери като досегашния модел с дължина 4,702 милиметра, широчина 1,871 милиметра (със сгънати външни огледала) и височина 1,499 милиметра, но е с увеличено пространство в кабината. Водачът разполага с 26 мм повече пространство в областта на главата, пътниците в задната част пък с 28 милиметра повече за краката. Комбито е с до 1,630 литра багажен обем, а за първи път задният капак може да бъде отварян без докосване или с дистанционно управление.

Гамата от двигатели с обем от 1 до 1,6 л предлага мощност в диапазона от 95 до 200 к.с, като върхов е бензиновият 1,6 ECOTEC Direct Injection Turbo с 300 Нм в допълнение към табуна кончета.

Opel Astra Sports Tourer традиционно държи около 35 процента от продажбите на Astra в Европа. Най-големите пазари за комби модела са Германия, Обединеното кралство, Италия и Испания. В Германия заявките за новата Astra Sports Tourer ще започнат от 10 октомври 2015 година, останалите страни ще я последват.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2677
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.