28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Range Rover Velar вече и в България

Новият член на фамилята на Range Rover - Velar стъпи и в България. Автомобилът ще заеме мястото си между по-малкия Evoque и големия брат Sport и създателите му са се постарали да вземе от най-добрите черти и на двата модела в гамата около него.

Дизайнът на Velar е красиво балансиран от мощните му пропорции през непрекъснатата средна линия до стегнатите, заострени линии отзад. Щедрото междуосие допринася значително за неговата елегантност, като същевременно осигурява просторен интериор.

Авангардните технологии са ключови за съвременния дизайн: предните full-LED фарове са най-тънките досега в сериен автомобил Land Rover. Изравнените с каросерията, изтеглящи се дръжки на вратите подчертават изчистената, изваяна форма на Velar и допринасят за ниския коефициент на въздушно съпротивление от едва 0,32 - това е най-аеродинамично ефективния Land Rover, произвеждан някога.

Използвани са изцяло технологии, улесняващи дизайна, за да се създаде новата информационно-развлекателна система Touch Pro Duo, която стои в центъра на интериора на Velar. Touch Pro Duo включва два 10-инчови сензорни екрана с висока резолюция, вградени безпроблемно зад повърхности, които не се виждат, докато не бъдат осветени. Към това можем да добавим и доста приличното багажно отделение с обем от 673 литра.

Цялостна система за обезопасяване включва 6 въздушни възглавници, и редица усъвършенствани системи в помощ на водача, включително Автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци, Адаптивен автопилот с функция Queue Assist и Адаптивен ограничител на скоростта.

Velar включва високотехнологична система за задвижване на всички колела, въздушно окачване на четирите колела, водещ в класа пътен просвет от 251 мм (213 мм с пружинно окачване), водеща в класа дълбочина на газене от 650 мм (600 мм с пружинно окачване) и несравнимата гама на Land Rover от технологии за сцепление, включваща Terrain Response 2 и All Terrain Progress Control.

Гамата от шест бензинови и дизелови силови агрегата се предлага в съчетание с 8-степенни автоматични трансмисии ZF с плавна смяна на предавките и задвижване на всички колела с Интелигентна динамика на задвижване.

Усъвършенстваните 4-цилиндрови дизелови двигатели Ingenium, които се предлагат със 180 и 240 к.с., са познати заради ниските си CO2емисииот 142 г/км в европейски комбиниран цикъл и високия си въртящ момент от 500 Нм. Към тези двигатели се присъединява новият 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium, който осигурява 250 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч само за 6,7секунди. Още по-мощна версия на този двигател, с 300 к.с., ще се присъедини към гамата Velar по-късно през годината.

Дизеловият двигател V6 съчетава изключителни 700 Нм въртящ момент за безпроблемно ускорение и офроуд проходимост с CO2емисииот едва 167 г/км в европейски комбиниран цикъл. Бензиновият двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к. с. съчетава въодушевяваща динамика и уникален звук и позволява на Velar да достигне до 100 км/ч само за 5,7 секунди преди да достигне до електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Централната гама Velar и Velar R-Dynamic обхваща спецификациите Standard, S, SE и HSE. Клиентите могат да избират и пакетите Black и Luxury Exterior за още по-отличителен външен вид.


От всички модели Velar най-ексклузивният от всички ще бъде First Edition, който ще бъде достъпен в цял свят само за една моделна година. Още по-луксозен от спецификацията HSE, този модел се задвижва само от 3,0-литровите бензинови и дизелови двигатели V6 и включва богата гама от допълнителни характеристики като стандартно оборудване, включително елементи на интериора изцяло от кожа, допълващи седалките с тапицерия от перфорирана кожа Windsor в цвят Light Oyster или Ebony, аудиосистема Meridian Signature с мощност от 1 600 W, матрични лазерни LED предни фарове и 22-инчови джанти с двойни спици и покритие с ефект „диамант“.

В България цената на Velar ще започва от 99 000 лв без ДДС.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:40 2
+ 0
- 0
sffsdf26467

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 1
+ 0
- 0
sffsdf26467
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.