27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Skoda Kodiaq мина през сериозно обновление

Най-големият SUV на чехите стана по-мощен и технологичен

Skoda Kodiaq мина през първия си сериозен фейслифт след лансирането си на пазара през 2016 година. Най-големият кросоувър на чешката марка може да се похвали с променен дизайн, по-мощни двигатели и още по-богато оборудване.

Обновленията в дизайна на Kodiaq си личат най-вече в предницата, където виждаме нови светлини, с отделни модули за къси и дълги. Под тях са променените фарове за мъгла, а лека промяна има и в дизайна на челната решетка.

Променена е формата и на предната и задните брони, като отзад има и по-тесни и издължени светлини, както и нов спойлер. Последният, заедно с променения наклон на решетката и новият релеф на капака на двигателя, подобрява аеродинамиката на 4,7-метровия SUV.

Налични са джанти с нов дизайн, с диаметър от 17 до 20 инча, а в салона виждаме нови декорации, както и обновени седалки с отопление, вентилация, масаж и електрическо регулиране на позицията. Нов е и воланът на кросоувъра, като той може да е с две или три спици в зависимост от нивото на оборудване.

Обновени са и мултимедийните комплекси в Skoda Kodiaq, като се предлагат общо 3 системи, разчитащи на екран с диагонал от 8 до 9,2 инча и връзка с Android Auto и Apple CarPlay. Инструменталното табло също може да е разположено върху дигитален дисплей с диагонал 10,25 инча.

За задвижването на новия Skoda Kodiaq ще се грижат два дизелови и три бензинови двигателя. В първия случай говорим за двулитров турбодизел с версии на мощността 150 или 200 к.с. И двата са комбинирани със 7-степенен DSG автоматик, като по-слабият задвижва предните колела, а по-мощният - и четирите.

Бензиновите опции са поверени на 1,5-литров TSI, както и на такъв с обем 2 литра. В базовия вариант максималната мощност е 150 конски сили, а тягата се предава към предните колела през 6-степенна механична трансмисия (DSG е опция). Агрегатът с обем 2 литра се предлага във версии със 190 или 245 конски сили, като по-мощната версия е предназначена за върховия Skoda Kodiaq RS.

И при двата по-мощни бензинови двигателя 7-степенната автоматична скоростна кутия DSG е стандартна, както и задвижването на четирите колела. В спортния RS модел, двигателят е олекотен с 50 кг, а трансмисията е по-лека с 5 кг. Версията се отличава също с 20-инчови колела, спортни седалки, по-богато оборудване и гланцирани акценти в салона.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 1
+ 0
- 0
sffsdf38236
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.