29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Subaru представи новата си глобална платформа

Първият модел с новата архитектура ще е следващата Impreza

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), производителят на автомобилите Subaru, представи новата глобална платформа на Subaru (Subaru Global Platform), която се разработва в момента и ще е в основата на новите автомобили на марката.

Глобалната Платформа е част от шестте инициативи за засилване на марката Subaru съгласно новата визия - "Prominence 2020", обявена през 2014 г. Заедно с хоризонтално-разположения двигател, Symmetrical All-Wheel Drive и системата EyeSight, които представляват водещите технологии на японците, новата платформа ще бъде основата на следващото поколение автомобили Subaru.

Новото поколение платформа обещава да подобри цялостното представяне на моделите на японците, да достави много високи нива на безопасност и да предложи унифицирана концепция за разработка на всички модели, пригодена за използване на електрическа енергия в бъдеще. В частност, новата платформа ще донесе подобрения в следните области - стабилност при движение в права линия, ограничаване на шума и вибрациите и значително подобряване на комфорта.

Subaru Global Platform сериозно подобрява структурната здравина на автомобила (от 70% до 100% спрямо настоящите модели) и включва важни подобрения в окачването и спомага за по-нисък център на тежестта и оттам за високо чувствително управление на автомобила и най-прецизен контрол от страна на водача. Премахването на нежелани движения в поведението на автомобила създава чувство, че автомобилът е захванат на пътя, допринасящо за пътно поведение, отговарящо за нуждата за подобрена стабилност в права линия на автономните автомобили на бъдещето.

Оптимизираната рамкова структура и по-стабилното захващане на елементите позволява да се подобри общата здравина на усукване със 70% спрямо настоящите модели. Така се разпределят резонанса и деформациите през купето, като се намаляват чувствително вибрациите към волана, пода и седалките. И се постига водещо за класа намаляване на шума.

Новата платформа увеличава здравината на окачването, подобрявайки поглъщането на неравности, без да се деформира купето на автомобила, предлагайки гладко и комфортно движение, независимо от пътните неравности. Като задният стабилизатор се монтира директно към купето, новата платформа намалява накланянето на автомобила с 50% спрямо настоящите модели.

Subaru Global Platform предлага център на тежестта, който е 5 мм по-ниско спрямо настоящите модели. Заедно с значителни подобрения в здравината и окачването, този нисък център на тежестта допринася за по-стабилно пътно поведение от преди и за изключителна възможност за избягване на опасност, с показатели като на спортен автомобил.

Благодарение на рамкова структура, която позволява по-добро поемане на енергията в случай на удар и подобрена здравина и употребата на високоякостна стомана, поемането на енергията от удар е подобрено с 40% спрямо настоящите модели. Платформата предвижда бъдещите подобрения в здравината и новите материали и има възможност да предлага най-високи световни нива на безопасност, дори и до 2025 г.

Новата платформа ще предоставя унифицирана концепция за разработка на всички модели. Планирането на основните характеристики на различните видове автомобили едновременно и гъвкавото адаптиране на основните спецификации според нуждите на различните модели ще засили цялата гама на Subaru, като ще позволи да се разработват модели в зависимост от силните им страни.

Новото решение позволява една концепция за разработка да бъде адаптирана не само за бензинови двигатели, но и за хибридни автомобили, plug-in хибриди, електрически автомобили и други видове алтернативно задвижване, чието търсене ще расте в бъдеще.

Разработка на базата на унифицираната концепция позволява да се използва ограничена работна сила и помощни средства за развойна дейност, ефективно да се развиват различни модели и да се използват освободените ресурси, за да станат продуктите на Subaru по-конкурентни. Също ще бъде възможно да се произвеждат компоненти на платформата за различни модели в същия завод, вместо да се произвеждат в различни заводи, какъвто е случаят сега. Това ще подобри ефективността на производство на заводите на Subaru и на техните партньори. Унифицирана концепция за разработка ще улесни работата на двата завода в Япония и САЩ, като позволи сглобяването на различни модели на една производствена линия, правейки глобалната производствена система на Subaru по-гъвкава. 

Глобалната Платформа на Subaru ще бъде използвана за разработката на всички автомобили Subaru, започвайки с новото поколение Impreza, очаквана на пазара още през тази година.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.