19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

ТRUCK EXPO 2018 обещава да е още по-мащабно и интересно

Повече от 600 eкспоната, 54 фирми-изложители и над 20 премиери очакват посетителите на Международното изложение TRUCK EXPO 2018. От 7-ми до 9-ти юни, силата и мощта на тежкотоварните автомобили в България отново ще стъпи на пистата на Летище Лесново.

„За втора поредна година Асоциацията на автомобилните производители (АAП) организира това изложение, което е единствено за този бранш в България. Ще бъдат представени над 100 марки – това е близо 90% от бизнеса на тежкотоварните превози. Освен тежката гама, която по традиция е в основата на изложението, отново ще участват колегите от N1 – автомобилите за товари до 3.5 тона, като тази година имаме участие и на мотоциклети за превоз на товари“, каза председателят на секция „Товарни автомобили“ в Асоциацията на автомобилните производители Георги Загоров. По думите му цялата гама индустриални транспортни средства ще бъде пред очите на българската публика и бизнес, както и свързаните с тях продукти и услуги - горива, масла, резервни части, ремаркета и полуремаркета, пътническите превози, сервизно оборудване и др.

Сред техническите нововъведения, които ще бъдат показани на изложението, са различни системи за сигурност, за намаляване на разхода на гориво, за комфорт на водачите, системи за свързаност, разработки на двигатели с алтернативни горива, подчерта Владислав Атанасов, член на Управителния съвет на ААП. Ще видим система за следене на осевата линия, която предупреждава водача за излизане на камиона на лентата за движение, което може да предотврати тежък инцидент. Системата за аварийно спиране засича друго превозно средство или препятствие на близко разстояние и задейства различни софтуери, които усилват спирачната тежест, спирачното усилие, като се стига до 100% спиране на автомобила.

„Системите за сигурност и системите за комфорт на водачите са свързани. Водач, който е сигурен в своя автомобил и бива предупреждаван за потенциални инциденти, управлява по-комфортно и се изморява по-малко през дългите часове на път. Тези системи за сигурност и безопасност предотвратяват много инциденти по пътищата“, категоричен бе Владислав Атанасов. Той изброи още системи за намаляване разхода на гориво, като софтуери, които следят топографията на маршрута, предварително зададен за автомобила, така че той да може да се движи с най-оптималната скорост; адаптивните круиз контроли, които контролират скоростта в зависимост от превозните средства, които се намират пред автомобила; двигатели с алтернативно задвижване и много други.

Асоциацията на автомобилните производители работи активно за обновяване на автопарка в страната, което е и пряко свързано с безопасността и чистотата на въздуха. Една от мерките, които ААП предлага, е създаването на ефективна статистика за автомобилите, каза изпълнителният директор на асоциацията Татяна Груева. „Имаме съгласие от Министерството на транспорта за новите автомобили да се отбелязват не само марките и категориите, но и моделите. Работим за включването не само на възрастта на автомобилите, но и за екологичните категории, тъй като сега се вписват само стандартите Евро 5 и Евро 6. Това ще ни позволи да имаме добър анализ на състоянието на автопарка в България“, посочи Татяна Груева.

Сред целите на асоциацията са още създаване на Закон за превозните средства, който да въведе изисквания от самото създаване на автомобилите, през типовото одобрение, регистрацията, техния живот до излизането им от употреба.

„Настояваме за създаването на автомобилен регистър, за регламентиране на сервизната дейност, за ефективни технически прегледи, както и за промяна в Закона за местните данъци и такси и въвеждането на принципа „замърсителят плаща повече“, като една значителна стъпка за подобряване състоянието на автопарка“, подчерта още изпълнителният директор на ААП.

TRUCK EXPO 2018 ще отвори врати на 7-ми юни и ще очаква своите посетители на 7 и 8 юни от 10:00 до 18:00 часа, а в съботния 9-ти юни - от 10:00 до 16:00 ч на летището в с. Лесново край София. И тази година ще има специализиран тест драйв, който ще даде шанс на всички професионалисти да се докоснат до най-добрите машини и да изпробват възможностите и удобствата на новите технологии и оборудване. За най-малките е предвиден детски кът с много забавления и игри, а всички посетители участват в голямата томбола с награди на TURCK EXPO 2018 и за наградите на щандовете на изложителите. Входът е безплатен след регистрация на сайта: https://www.truckexpo.eu/visitors/registration.html



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31695
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.