19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това е новото поколение Hyundai Kona

Компактният SUV Hyundai Kona се появи на пазара през 2017 година, като се оказа доста успешен модел. Сега, южнокорейската компания е готова с второто поколение на градския си бестселър, който би трябвало да е на пазара догодина.

От Hyundai показаха няколко снимки на новата Kona, като за момента не дават детайлна техническа информация за модела. Знае се, че новото поколение ще се предлага като изцяло електрически модел, хибрид и такъв с конвенционални двигатели, като ще има и спортна версия N Line.

Именно електрическият Kona EV е разработен първи за новата генерация, като след това автомобилът е бил адаптиран за другите типове задвижване. ековерсията е с дължина 4355 мм, което е с 15 см повече от настоящия модел. Второто поколение е и по-широко с 25 мм, както и с 50 мм по-дълго междуосие.

Дизайнът е доста радикално променен, като новият модел е по-квадратит от предшественика си. Един от на-характерните елементи е светодиодната лента на ръба на предния капак, а такава виждаме и на задната част на кросоувъра. С нов дизайн са и основните предни и задни светлини, които са в долната част съответно отпред и отзад на автомобила.

Разликата между версиите с различно задвижване е видима при челната решетка и долната част на предницата. При Hyundai Kona EV виждаме плътен елемент, който сякаш е продължение на капака и в който е монтиран отворът на зарядното устройство. Под нея има част с "пиксели", подобно на дизайна на Ioniq.

При версиите с конвенционални и хибридни двигатели, в горната част на предницата има правоъгълен отвор за охлаждане на агрегатите, а при N Line варианта се залага на по-агресивни визуални елементи. Отзад по-отличима отново е спортната версия, която разполага със спойлер и двойни отвори на изпускателната система.

Салонът на новия Hyundai Kona също е доста обновен, като акцент са двата 12,3-инчови екрана, които са слети в един панел. Лостът за смяна на предавките вече е изнесен на волана, а на централната конзола са изнесени някои физически бутони за управление на различни функции, като там е наличен и малък екран, може би за информация от климатичната система.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 0
- 0
sffsdf39513

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:46 1
+ 0
- 0
sffsdf39513
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.