28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Toyota обнови европейската версия на Highlander

Highlander, най-големият хибриден SUV на Toyota, освежава външния си вид и добавя нови технологии за свързаност за моделната година 2023. Всъдеходът направи своя дебют в Западна Европа през 2021 година, като предлага седемместен интериор и интелигентно задвижване на всички колела (AWD-i).

Една от новостите за 2023 година е опция за наситена боя металик Cypress Green, която може да се комбинира с новите 20-инчови черни алуминиеви колела. Highlander е най-новият модел, който използва новата мултимедийна система Toyota Smart Connect с 12,3-инчов сензорен дисплей с висока разделителна способност.

Новата мултимедия разполага с добавена функционалност, включително облачна навигация с информация в реално време за пътни събития и вграден гласов агент. Облачната навигация може да бъде достъпна, без да се налага да свързвате смартфон и без допълнителни разходи за данни, тъй като автомобилът се продава с включен четиригодишен абонаментен план за данни.

По-високите нива на оборудване предлагат Toyota Smart Connect+, с допълнителна вградена навигационна система, която позволява да се планират маршрути, когато и където няма връзка с облака. Това също така осигурява 3D картографиране на града, разпознаване на пътни знаци и информация за местоположението на камерите за ограничение на скоростта.

Новите системи позволяват полезни дистанционни функции, включително заключване и отключване на вратите и управление на аварийните светлини, за да помогнат за локализирането на автомобила в натоварен паркинг. Те позволяват безжична връзка със смартфон чрез Apple CarPlay, плюс кабелна връзка за използване на системата Android Auto.

Дисплеят на инструментите на водача е претърпял пълен редизайн с въвеждането на нов 12,3-инчов цифров екран, който създава ефекта на триизмерен дисплей с графики, които могат да се персонализират според предпочитанията на водача от четири дизайнерски теми.

Highlander запазва своето хибридно електрическо задвижване, комбиниращо 2,5-литров бензинов двигател и електромотор с мощност 248 конски сили. За някои от пазарите в Източна Европа ще е наличен и 2,4-литров турбобензинов двигател, който заменя досега изпозлвания 3,5-литров V6. Новият мотор е с максимална мощност от 269 конски сили.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 2
+ 0
- 0
sffsdf39198
luba6a2016
Рейтинг : 804
08.07 2022 в 23:08 1
+ 2
- 8
защо 7 седалки? кошмар...ами ако не ми трябват? Тойота и те изтрещяха с тези модели,които правят роботи и нямаш никакъв избор: каквото робота е програмиран да прави ????
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.