21 февруари 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Уникален Range Rover Sport за юбилея на Vilner

Above and Beyond, рекламният слоган на Land Rover е изключително подходящ за етикет на най-новия проект на арт студио Vilner. Освен, че това е един от най-екстензивно променените интериори правени от ателието, базата върху която Vilner стъпва, също е различна от заводската – 2009 LR Range Rover Sport, дело на британското ателие Barugzai. Базираният в Брадфорд тунер е подготвил колата за награда в оригиналното британско издание на предаването „Великобритания търси талант“, след което този Range Rover Sport идва в България, за да бъде още по-добре персонализиран от Vilner и да влезе в ролята на втория проект, носещ специалния метален печат „Vilner’s 20th Anniversary“.

Основен и впечатляващ акцент в салона е филирана алкантара. Това е първият автомобил при който Vilner прилага подобна специална техника на обработка. Тя придава 3D присъствие на материала в пространството и разчупва познатите стереотипи за интериорна апликация, а кафявият цвят не позволява на повърхностите да изглеждат прекалено дръзко. Постигнат е перфектния баланс. Филираната алкантара присъства на рамките на въздуховодите, по централната конзола и вратите, сенниците, като ивици на седалките и на тавана.

Останалата част от салона е получила сериозно количество бяла и кафява кожа, като и двете са съшити с конци от срещуположния цвят, за контраст. Предпазните колани също са подменени с меко кафяви ленти, а дръжките на вратите са прошнуровани с плоски кожени шнурове, които освен че загатват за майсторството на ръчната изработка осигуряват и по-добро сцепление на захвата. При вратите могат да бъдат видени и металните печати, който получават само най-специалните произведения на Art Studio Vilner. Soft Milk White и Chocolate Brown цветовете доминират интериора на този LR Sport by Vilner.

Алкантара, но в класическо изпълнение и черен цвят, е използвана за облагородяване на традиционно твърдите пластмаси в салона. Третостепенните на първо четене повърхности, като централното огледало, неговата конзола, както и тази зад кормилото, са тапицирани с финия материал. Дори страниците на таблото, които се закриват от вратите при затворено положение, са положени с черна алкантара.

Отвън е запазен бодикитът на Barugzai, като Vilner нанася леки промени само на джантите. Алуминиевите 22-инчови колела са получили Gun Metal Grey матово сива боя за вътрешната си равнина, а цветът на B логото на Barugzai е сменен от златист на сребрист. Vilner умишлено оставят знака на тунинг ателието, в знак на уважение и признание за работата по екстериора на британците.

И накрая, специалният комплимент към клиента, чантата изпълнена в перфектен синхрон с интериора. Кафяв колан в ролята на презрамка и карбонова планка за катарама. Юбилейният печат и знак за специалност присъстват и при нея. Above and Beyond отношение до последния детайл.

Модел: 2009 LR Range Rover Sport TDV8, 3628 куб. см, 272 к.с., 640 Нм, 6 ст. автоматична, двойно задвижване, 2742 кг.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 2
+ 0
- 0
sffsdf17389
+ 0
- 0
За Тирана е перфектен.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.