29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Vilner празнува 20 години с изложба от 20 автомобилни творби

Vilner, българското ателие за персонализация на автомобили празнува 20-годишен юбилей с изложба на дизайнерски проекти. Тя ще бъде подредена в Галерия 2.0 от 4 до 9 ноември 2016 г. Изложбата Vilner: 20 години в 20 творби, е съставена от дигитални изображения, разкриващи визуалните идеи преди те да бъдат изпълнени. Техни автори са Денислав Василев, Милен Иванов и Юлиан Дочев, но това което ги обединява е характерният стил на Vilner.

За да се стигне до бляскавия резултат, всичко стартира от идеята. След това тя се пренася като скица върху бял лист. Третият етап е нейното дигитализиране и изпълване с цвят и и текстура. Тези завършени проекти са важна част от нашето автомобилно изкуство и с неговото споделяне празнуваме нашия 20-годишен юбилей, обяви Атанас Вилнер – собственик и основател на едноименното студио.

Известни сме с дръзките си дизайнерски решения и смелата комбинация на цветове, материи и форми без да прекрачваме границата на добрия вкус. Погледът върху тези проекти дава отговор на въпроса „Как започва всичко?“ и този отгвор е съкровен за нас. По тази причина ги превърнахме в основен фокус на нашия юбилей, коментира още Вилнер.

Изложбата по повод 20-годишния юбилей на студиото е вероятно първата в България, посветена на автомобилното изкуство. Чрез нея Vilner представя собствения си отпечатък върху автомобилната култура не само в България, но и на света. Дори и в Китай, където ателието има собствено студио.

Известни като „ръкостискането на Vilner“, автомобилните волани са ключова част от дизайнерския почерк на ателието. В пространството на столичната галерия 2.0 ще бъдат изложени 4 от ергономичните разработки на Вилнер. Така, гостите на изложбата ще имат възможност да станат свидетели на трансформацията на един идеен проект в реалност.

С този акцент в изложбата Vilner: 20 години в 20 творби, ние подлагаме под въпрос една от утвърдените норми в автомобила – кръглата форма на волана, казва Атанас Вилнер.

Част от творбите, показани в изложбата ще могат да бъдат поръчани под формата на арт принтове в Simply Petrol, онлайн галерия за автомобилно изкуство, която свързва художници, дизайнери, илюстратори, 3D артисти и фотографи от цял свят с почитателите на автомобилното изкуство. Всички приходи, които Vilner реализира от продажбата на арт принтове ще бъдат дарени за благотворителност.

Vilner – Your style inside е българско дизайнерско студио с 20 годишен опит в персонализацията на автомобили. Сред ентусиастите в България и по света, ателието на Атанас Вилнер е популярно с дръзките дизайнерски решения в индивидуалните проекти и с перфектно качество на ръчната изработка при тяхната реализация. За 20-те години работа, студиото е изградило ключови партньорства с хърватската компания за спортни електромобили Rimac, испанската компания за ръчно изработени автомобили Tramontana, както и собствен франчайз в китайската столица Пекин.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:01 1
+ 0
- 0
sffsdf18138
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.