29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

А ако Alfa, BMW и Subaru правеха бусове?

На някои хора преди години им се струваше странно, че фирма като Porsche може да започен да прави джипове. Е, сега именно SUV моделите на германците са най-продаваните има модели. И щутгартският пртоизводител повлече крак, като днес коли с повишена проходимост имат марки като Bentley, Maserati и дори Lamborghini. А скоро чакаме и Ferrari...

Автомобилните ентусиаст-дизайнери често си представят модели на на някои производители, които реално не съществуват. Но пък тези артисти на фотошопа понякога правят такива интересни проекти, че чак се чудим защо производителите не са се светнали да предложат нещо такова. И картинки на различни хиперколи, нови модели или смесисца от модели определено радват окото.

Не бяхме виждали, обаче, проекти за бизнес возила на марки, които не предлагат такива. Сега, обаче, дизайнерът Никита Аксионов ни предлага един много интересн поглед, върху компании като BMW, Alfa Romeo, Subaru, Infiniti, Skoda и дори Mini, които не предлагат ванове и бусове, но можеше. И ето как биха изглеждали според Никита:

Alfa Romeo


Италианският производител, който е въплъщение на страстта ,вече произвежда SUV. А защо не направи още една важна стъпка и да пусне бус? В този случай, виждаме предницата с емблемата на Alfa върху Mercedes-Benz Sprinter, но може би по-подходящ и лесно би било да се вземе едно Ducato от братовчедите fiat.

BMW


Тук, честно казано, Никита на се е представил чак толкова блестящо и баничарката на "баварците" изглежда малко "покитайчена". Наблюдаваме черти от няколко концепции на BMW като моделите от бъдещето и концептуалния всъдеход Х7 (сам по себе си със порен дизайн). Но ако си представите бусчето с малко по-малки "бъбреци и по-широка решетка, може би ще се получи доста добре.

Infiniti


Луксозното подразделение на Nissan вече пусна масивна машина под формата на всъдехода QX80. Но така пък би изглеждал един луксозен работяга, носещ решетката на новия SUV. Е, тази решетка можеше да е и малко-помалка, което би подобрило визията.

Subaru

От всички представени в статията рендери, този изглежда най-близко до готов за производство модел. Просто плеядата звезди ня японците е лепнала доста добре на предната решетка. Може би малко по-ниско разположени и по-тънки фарове щяха да седят по-добре, но и така е приятен дизайнът.

Mini

Идеята за базирано на Mini двуврато товарно камионче може и да изглежда абсурдна, но в реалния автомобилен свят са се случвали и по-абсурдни неща. Та, този работяга изглежда доста добре, но дизайнерът е направил една основна грешка - няма шанс в кабина на мини да се поберат три седалки една до друга. То и две идват малко на кантар, честно казано...

Skoda


Технически погледнато, този проект спада повече към категорията на пикапите, но не съвсем. Тук на дизайнерът му е било малко по-лесно - взел е за база концепцията за офроуд камионетка Volkswagen Tristar от 2014 година, към която е адаптирал чертите от предницата на SUV-модела Skoda Kodiaq. И му се е получило доста добре - та кой не би искал да се сдобие с такъв офроуд работяга, независимо с коя емблема на VW Group?



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:23 1
+ 0
- 0
sffsdf30668
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.