19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Девет каскади, които трябва да оставите на професионалистите (видео)

Някои хора счита карането на автомобил или друго превозно средство за нещо много повече от придвижване от точка А до точка Б. Какви ли не щури идеи са идвали в главите на всякакви лудаци, свързани с изпробването на лимита на четириколесните. Интернет е пълен с всевъзможни трикове и каскади с автомобили и човек буквално може да изгуби цял ден в търсене на най-интересните от тях.

Има обаче трикове и каскади, които е по-добре да бъдат практикувани само от професионалисти. Не, че имаме против авантюристичния дух на аматьора. Просто тези изпълнения изглеждат доста опасни, поне на пръв поглед. От друга страна повечето са с машини, които трудно биха попаднали в случайни ръце. Така че просто можем да кажем, че сме Ви спестили няколко часа търсене и сме събрали някои от най-интересните каскади с четириколесни.


Монстър трък прескача камион

Тази каскада е направена през 1999 година от легендарния камион Bigfoot, който прелита над пътнически самолет. Скокът е колосален, макар и в момента рекордът да е подобрен - поставеното през 2013 година постижение от 72 метра.


Лупинг с истински коли

Всеки, който е имал малко момченце, е купувал или поне оглеждал онези страхотни каскадьорски комплекти, в които малка количка се засилва по улей с всякакви препятствия и накрая изхвърча зрелищно във въздуха. Ето, че през 2012 година се намери и кой да направи подобно нещо в реалния свят и с истински автомобили. Зад волана застават Танер Фауст и Грег Трейси, а събитието се провежда като част от шоуто на Екстремните игри.

Предно салто с монстър трък

Това е нещо съвсем скорошно и се случи с Лий О'Донъл преди няколко месеца. След каскадата пилотът бе шокиран и най-вече притеснен, защото не знаеше как да повтори един от най-яките трикове, случвали се някога в този спорт.


Смяна на гума

Не всички интересни каскади се правят при висока скорост. Това видео е може би реклама за Hyundai, в която бива сменена гумата... в движение. Това би било невъзможно, ако машината не беше застанала все пак само на две от колелата си.


Пикапът, прескочил цял град

Миналия август Брус Мензийс постави нов световен рекорд за най-голям скок с офроуд машина. Американецът буквално прелетя над малък, но все пак град от епохата на Дивия запад и приземи пикапа си след 115 (!!!) метра. Тук може да видите каскадата.


Задно салто с монстър трък

Това не е толкова рядко, колкото предното салто, но пък е не по-малко атрактивно. Да гледаш как тези гиганти се премятат "през глава" със сигурност е страшно забавно.


Най-дългият скок с камион

Освен с автомобили и пикапи, хората скачат и с всякакви други машини. Като например камиони. През 2015 година Грег Годфри постави нов рекорд на Гинес за най-дълъг скок с камион, след като прелетя с огромната си машина цели 50 метра.


Каскадьорите на Saab

Прецизното управление на автомобил изисква много умения и практика, но момчетата от Saab правят така, че да изглежда много лесно. Обаче със сигурност не е. Та по-добре само да ги гледаме, без да опитваме да ги имитираме.


Да прескочиш летящ самолет... с мотор

Да прескочиш самолет със сигурност е трудно. Но да го направиш, когато самолетът лети, а ти си с мотоциклет, си е повече от лудост. Която обаче се е случвала.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:30 1
+ 0
- 0
sffsdf27243
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.