18 юни 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Ето ви реална алтернатива на уличните гонки

Снимка: LAP.bg

След като преди две седмици отново се дъвчеше темата за уличните състезатели и войната по пътищата, се наслушахме на какви ли не глупости. То не бяха гонки, не бяха закани за сурови санкции. Е, какво се случва в момента? Пробутаха ни няколко забравени от бога летища в Източна и Централна България, които обаче ще са годни за какъвто и да е вид автомобилни мероприятия след доста инвестиции с цел подобряване на безопасността им.

Както и да е, не е това темата на днешния пост. В него ще говорим за последния (за тази година) трак-дей, организиран от истински отговорни автомобилисти за истински отговорните фенове на високите скорости. Първата група хора са тези, които никога няма да видите в интервю в централната емисия на някоя национална телевизия. Те са тези, които знаят, че трябват дела, а не само приказки. Вторите, истинските фенове, са тези, които ценят живота си и този на другите. Обикновенно те са доста по-добри карачи от 95% от българските шофьори. Но те знаят къде и какво могат да си позволят. Просто защото искат да са в безопасност.

Та ето, че идва и уикендът 31 октомври - 1 ноември. Уикендът, когато автомобилните фенове ще могат за последно тази година да отпуснат спокойно десния крак върху "педала за FUN".  Мястото е ясно - писта "Серес" в Гърция. На около 200 км от столицата ни ще се вихрят за пореден път истински български бегачки, които рядко ще видите да се карат в градски условия.

Естествено, всяко нещо си има своята цена. Сега ще си кажете "леле, звучи жестоко, но сигурно ще е ужасяващо скъпо". Ами - не. Таксата за участие за двата дни е 222 евро за пилот. В тези 435 лв влизат времеизмерването, безплатна смяна на гуми и неограничен брой турове на състезателното трасе. Да, уикендът може да "стъпи" на 1000 лв., но са гарантирани незабравимите моменти, уникалните изживявания и последвалото едномесечно спокойствие зад волана. Само който е ходил на подобен вид свободни пистови дни, ще разбере какво значи спокойствието зад волана след уикенд, осеян с бързи обиколки.

Да, срокът за записване официално е минал, но бъдете сигурни, че няма да бъдете върнати. Защо ли? Защото наистина мероприятието се организира от фенове за фенове. Благодарим на Ники Минков за това, че ще ни събере за един прекрасен моторспорт уикенд. Ще се видим на пистата!

Ето линк към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/405098239681511/

За да се надъхате още повече, погледнете тези снимки от миналогодишното издание на мероприятието, направени от LAP.bg: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.703012393114376.1073742264.336762429739376&type=3


Академия за безопасно шофиране-Павел Жеков 29.10 2015 в 09:35 1
+ 3
- 0
Адмирации за организирането на такъв Трак-Дей.Ние като професионалисти в обучението за "Безопасно майсторско шофиране"-изцяло подкрепяме.Така е в целия свят и ние отиваме натам.
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.