24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Илия Царски демонстрира умения в зимни условия на снежен тест драйв в Боровец

На специално събитие, организирано с партньорството на бензиностанции ЕКО, многократният рали шампион Илия Царски демонстрира практически съвети за шофиране в зимни условия

Специално оборудваният спортен автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9 на Илия Царски пристигна в Боровец за серия от демонстративни карания. Автомобилният състезател избра ден от продължителен период на рекордни студове и минусови температури, за да демонстрира цялостните си умения зад волана и в зимни условия, разчитайки на предимствата на горивата EKОНОМИ на бензиностанции ЕКО. За целта автомобилът допълнително бе оборудван със специална зимна екипировка – уникална програма, която управлява диференциалите за сняг и шипове в гумите.

„Зимата е сезон, в който мокрите, заснежените или изцяло заледени снежни пътни настилки не следва да изненадват никого. Освен с тях, водачите се сблъскват и с намалена видимост, резки промени в температурата навън. Подценяването на което и да е условие може да доведе до пътнотранспортно произшествие. Добрата новина е, че в повече случаи овладяването на дадена ситуация е изцяло в компетенциите на водачите. С правилната подготовка както на автомобила, така и чисто психическа, безопасното шофиране в зимни условия не е трудно за постигане. Не е за пренебрегване и изборът на правилно гориво. Днес имахме възможност да запознаем посетителите с предимствата на горивата Економи на бензиностанции ЕКО, които гарантират максимално добро представяне на автомобилите и в зимни условия“, коментира Илия Царски.

На събитието бяха поканени гости, които влязоха в ролята на навигатори на шампиона Илия Царски. За целта беше затворена специална отсечка от републиканската пътна мрежа Боровец-Бели Искър, използвана традиционно и за шейкдаун на рали "България“. По време на тестовото каране гостите имаха възможност отблизо да се запознаят с промените, които настъпват в шофирането при усложнени зимни условия.

В рамките на тестовите карания автомобилът на Царски се движеше, зареден с горивата ЕКОНОМИ на бензиностанции ЕКО. Употребата им подобрява работата на двигателя, осигурява по-голям комфорт при шофиране, предпазва елементите на горивната система от корозия, предотвратява образуването на нагар по инжекторите, редуцира експлоатационните разходи на автомобила и не на последно място намалява вредните емисии в атмосферата.

Към събитието се присъедини и многократният шампион по мотоциклетизъм Мартин Чой. Двамата с Илия Царски са дългогодишен посланици на социално отговорната кампания за безопасно шофиране "Обади се, когато стигнеш" на бензиностанции ЕКО. За пореден път те призоваха за толерантност на пътя и разбирателство между участниците в движението. Първенците обединиха усилия с цел провокирането на повече хора към осмисляне на внимателното и безопасно шофиране при зимни условия, което може да спаси живота, както на шофьора, така и на пътниците.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:29 1
+ 0
- 0
sffsdf6400
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.