25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Какви истински коли биха карали супергероите?

Най-известните супергерои в света имат и най-интересните автомобили. Батман има своя Батмобил, а Железният човек има цяла колекция суперколи. Но какво би било, ако любимите ни комиксови персонажи трябваше да избират возило от предлагащите се на пазара днес? Британците от Carwow ни дават някои идеи:

Батман: BMW M2

В сравнение с Батмобила, BMW M2 може да ви се стори стъпка надолу за маскирания рицар. Смятаме, обаче, че компактните размери на М2, комбинирани със солидната мощност, биха осигурили на Батман скоростта и маневреността, необходими му да прелита по претоварените улици на Готъм сити.

Въпреки скромното си потекло, Беемвето на Тъмния рицар, е получило някои допълнителни подобрения – предна решетка със силуета на прилеп и спойлери в стила на прилепови уши в задната част, за да няма съм нение, кой е зад волана. Също вдъхновени от М1 лети джанти, както и готино оборудване за защита и атака – нинджа шурикени, куки и т.н.

Супермен: Bugatti Chiron

За човекът, който може да върне времето просто като лети около Земята с огромна скорост, е достоен само най-бързият автомобил в света. И макар новото Bugatti Chiron да изглежда като възрастен пешеходец в сравнение със силите на супергероя, той е идеалният вариант да заведе Лоис Лейн на разходка.

Естествено, цветовата схема на супермобила е в синьо, червено и жълто, включително и на джантите, фаровете и предната решетка. И ако това не е достатъчно, за да разберем кой е зад волана – отпред има голяма емблема на Супермен. Тъй като кабината не е достатъчно голяма, за да може супергероят да се превърне в Кларк Кент, навигацията автоматично намира най-близката телефонна будка…

Жената-чудо: Lamborghini Huracan

След серия нелепи застрахователни събития, Wonder Woman е заменила невидимите си возила с едно, което би причинило по-малко опасности за случайните минувачи/ Легендарната принцеса – воин се нуждае от нещо с достатъчно скорост и гъвкавост, комбинирано с много добър стил – като например Lamborghini Huracan.

Неуравновесената италианска суперкола, оцветена в червените и сини мотиви от костюма на Жената Чудо, ясно контрастира със златните мотиви на джантите, капака и предното стъкло. С 600 конски сили и 4х4 задвижване, Ламбото е идеалният колесен компаньон на амазонката.

Капитан Америка: Ford Mustang GT350R

Капитан Америка не се казва така само заради родината си – той е физическото въплъщение на щатската мощ и стремеж за свобода. Затова, за него е най-подходящ един от най-иконичните американски автомобили - Ford Mustang. За да може Капитанът да е навреме в битката, той кара най-наточената му версия - GT350R с 526 к.с., добивани от чудовищния V8 двигател. Окраската на супервозилото естествено е в цветовете на костюма му.

Железният човек: Chevrolet Corvette Z06

Героят на Тони Старк, всъщност разчиташе на Audi R8 като любимо возило. Въпреки прекрасната си визия, Аудито няма способността да използва енергията от дъговия реактор, който захранва костюма на Железния човек. Затова, на разположение е Chevrolet Corvette Z06. Като американски автомобил, Корветът винаги е бил подлаган на какви ли не тунинги, модификации и подобрения, затова е идеален тестов модел, с който Старк да си поиграе.

Замяната на чудовищния V8 двигател с дъгов реактор означава, че колата се задвижва от електрически двигатели, помагайки на Stark Industries да се приближи към идеята си за екологичност.

Спaйдърмен: Ferrari 488 Spider

Коя кола би паснала по-добре на Човека паяк, освен един Спайдър? И по-точно 488 на Ferarri. Макар да има някои по-добри начини за придвижване из натоварените улици на Ню Йорк, като например да прелита над тях, ако трябва да се придвижва по конвенционалния начин, Спайдърмен най-добре би го правил с това Ферари.

Окраската на италианския суперавтомобил е точно в стила на костюма на героя, а уникалните мрежести джанти дават допълнително ниво на Спайдър стил. Липсата на покрив в автомобила позволява на Спайдърмен мигновено да изскача от колата, за да се бие със злодеите.

Върколака: Audi R8

Върколакът е един от най-запомнящите се членове на X-Men, като вярваме, че Audi R8 е най-подходящият автомобил за него. В стила на своя хищен собственик, R8 се е сдобил с чифт от впечатляващи бакенбарди зад вратите, които му придават животински магнетизъм.

Както всички други супергерои, Wolverine също трябва да се придвижва много бързо по задачи. Затова и му трябва кола, подходяща за управление при много високи скорости. Затова неговото Audi R8 има различни модификации, подобряващи управлението, като например „ноктите” по предната броня, чиято роля веднъж е да прави колата по стабилна, а в някои случаи да посича изпречилите се на пътя врагове.

Дедпул: Ford Mondeo

Дедпул не робува на супергеройските условности, така че не би се интересувал от впечатляваща супергеройска кола. Затова необичайното возило за него е Ford Mondeo.

Естествено, Мондеото е боядисано в цветовете на костюма на Deadpool и има поставки за мечовете му на покрива си. Практичната страна на обикновената кола е голямото пространство в салона и багажника, където героят може да хвърля своите пленници или жертви.

Хълк: Mercedes G63 AMG 6×6

Хълк е един от най-големите като физически размер супергерои. При ръст от около 2 метра и половина, единици са колите, които могат да го поберат. Затова, на разположение е Mercedes G63 6×6, в който нашия ядосан зелен супергерой просто трябва да скочи в товарния леген зад кабината и да поеме волана през задното стъкло. Ако се успокои и стане отново дребничкият Брус Банер, ще си влезе в джипа по конвенционалния начин – през вратата.

G63 6x6 така или иначе е внушителна кола, но лошите трябва да са сигурни, че трябва да бягат, когато видят приближаването й, като видят радиоактивно зелената окраска на купето.

Аквамен: Toyota Mirai

Способностите на Аквамен да управлява морските вълни, го правят идеалния кандидат за новата Toyota Mirai, задвижвана от водород. Имайки безкраен достъп до вода, означава, че героят никога няма да остане без гориво. Благодарение на някои водоустоичиви модификации, Тойотата на Aquaman може да се кара и под вода, където ниският й коефициент на съпротивление ще позволява да се движи доста пъргаво.

В унисон с костюма на героя, Toyota Mirai e боядисана в оранжево и зелено, с някои златни детайли. Купето е изработено от противокуршумни панели, които могат да бъдат сменени лесно, ако все пак се повредят. Тихата работа на електромоторите означава, че Аквамен може тихо да се приближи до неприятелите си, без те да успеят да го забележат.

Източник: carwow.co.uk



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:25 1
+ 0
- 0
sffsdf8937
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.