25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Над 60 трабанта заляха Велико Търново за ежегодния фест

За седма поредна година “Трабант фест” събра във Велико Търново колекционери на соцвозилата от цялата страна. Фестът бе част от програмата за празника на града. Над 60 уникални модела на античната марка бяха украсиха пространството пред сградата на Община Велико Търново, а след това направиха и шествие по улиците на града.

Последна спирка бе паркингът на Търговски парк – Велико Търново, където се състоя състезанието по майсторско кормуване, след което се проведе награждаване на участниците. Всички участници получиха грамоти, рекламни фланелки на фестивала и стикери за участие.

Организаторът на “Трабант фест” доц. Милен Михов определи събитието като най-голямото изложение на трабанти в България. Той посочи, че „Трабант фест” се радва на голям авторитет сред колекционерите. Организаторът допълни, че от четири години насам в събитието се включват и колекционери от други страни.

Тази година отново пристигнаха собственици на соцвозилата от Румъния и Германия. Ивайло Антов, който също е един от организаторите на феста, припомни, че традиционно фестивалът събира около 50 - 60 автомобила. През годините зрителите са имали възможност да видят както четиритактови Трабанти, така и лимузини, пикапи, кабриолети и други.

“Всички любители на марката и гости на града видяха уникални автомобили от този модел, които изглеждаха така, сякаш току що са излезли от завода” - каза още Михов.

Един от участниците във феста - Марийка Вачкова, сподели, че трабантът й носи също нейното име, като 30 години са били неотлъчно „една до друга’’. „Тя ми е осигурявала безаварийно пътуване, аз съм я черпила с гориво’’, каза Вачкова. Тя добави, че преди години, когато във Велико Търново по случай 8 март се е организирало рали за дами, тя винаги се е включвала и е заемала подобаващо място.

Борислав Чочев, също участник във феста, предизвика интерес сред посетителите със своя тунингован Трабант. Той е притежател на автомобила от 8 години, но в последните 6 го модифицира. „От дете съм влюбен в тази марка’’, коментира Чочев. По думите му в трабанта, който е произведен през 1971 година, са инвестирани 12 хиляди лева. Купето на автомобила му е от 2 мм. ламарина, а не е традиционната за трабанта смола. Освен този автомобил Чочев има още 4 трабанта.

В парада се включи и Тольо Желязков, който от два трабанта и половина е направил лимузина. Желязков, който е колекционер, заяви, че разполага с около 40 ретро автомобила. В лимузината си той е поставил масичка и телевизор като се очаква в най- скоро време да пристигне и мини бар.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:26 1
+ 0
- 0
sffsdf8600
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.