24 юли 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Показваш среден пръст на Тръмп, губиш работата си

Забавна, но и смущаваща история изпълни Мрежата през последните дни, свързана с житейски момент на най-обикновена американка. Джули Брискман, дама на 50 години, бе запечатана в уникална снимка, която в последствие коства работното и място. А на снимката се виждат три неща - Джули, кортежът на президента на САЩ Доналд Тръмп и... един размахан среден пръст. Да, на Джули, не на Тръмп.

Всичко това се случва на 28 октомври, когато Тръмп напуска с охраната си едно от неговите голф игрища след поредната игра за освобождаване на напрежението. Тогава конвоят подминава случайна велосипедистка на пътя, която се оказва г-жа Брискман. Тя обаче реагира веднага, защото е подготвена - предишния ден е прочела, че Президентът ще играе голф именно на Trump National Golf Course.

В момента, в който кортежът изпреварва Джули, тя започва да "поздравява" президента на страната си, недоволна от политиката на администрацията относно здравната реформа и имиграцията. Тирадата от "поздрави" пък приключва с международния жест, който е хванат от някой от журналистите, движещи се в края на конвоя.

Снимката придобива светкавична популярност из социалните медии и веднага бива използвана в различни шоу програми, като шоуто на Джими Фалън, например. Тя моментално е споделена и от многото анти-Тръмп неправителствени организации, които започват да я използват триумфално като пропаганда.

Историята обаче не свършва добре за Джули. Оказва се, че тя е маркетингов анализатор в компанията Akima L.L.C., която по стечение на обстоятелствата работи чрез много... държавни поръчки. В компанията така и никой не разбира за случая, преди Джули да спомене на човек от "човешки ресурси", че именно тя е смелата жена с велосипеда, изразила волята на милиони американци.

Не минават и няколко дни, преди дамата да бъде привикана от няколко представители на ръководството, които я обвиняват в нарушаването на фирмената етика и я принуждават да си подаде молбата за напускане, за да не я уволняват те. Причината - поведението и не отговаря на стандартите на компанията, а в неофициален разговор е допълнено, че шефовете са притеснени нейното присъствие в компанията да не навреди на успешното получаване на държавни поръчки.

Истински демократична постъпка в страната, която твърди, че свободата на словото и изразяването са неприкосновени.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:26 3
+ 0
- 0
sffsdf29409
reKontra
Рейтинг : 7551
16.11 2017 в 21:32 2
+ 0
- 0
У нас ако покажеш среден пръст на суджука ...може и да се споминеш за нула време...я,сърдечн удар,я...ще се самообесиш... ... ...
+ 0
- 0
"Свободата на словото" общо взето гарантира живота и свободата СЛЕД словото. Не съдържа гаранции че словото няма да повлияе на други аспекти от твоето битие.

Така че всичко си е наред.
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.