21 юли 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Sofia Riders празнуват 3 години с грандиозно парти на язовир “Искър”

С много изненади и двудневен купон на брега на язовир „Искър“ най-голямата мотоциклетна организация в България Sofia Riders (SR) ще отбележи този уикенд 3-тия си рожден ден.

"Софийски мотористи" беше създадена точно на 21 юли 2015, когато група ентусиасти от столицата решават да обединят всички „извънклубни“ и нечленуващи в дадени организации мотоциклетисти. Идеята на групата беше и продължава да бъде обединение на т.нар. „свободни мотористи“ под една шапка и промяна на общо-възприетото мнение, че всички мотоциклетисти са „донори“, „джигити“, „самоубийци на пътя, неспазващи никакви правила“.

Само за 3 години момчетата и момичетата от Sofia Riders успяха да променят статуквото и чрез редица инициативи, сред които благотворителни кампании, спасителни акции, медицински семинари, показаха, че мотористите са преди всичко хора с много големи сърца, винаги сплотени и готови да помогнат. Максимата „брат за брата“ в SR продължава да важи с пълна сила, въпреки многото все още негативни коментари. Благодарение на сериозната организация и постоянството на всички в Sofia Riders, групата продължава да е задружна, да постига целите си и да увеличава бройката на членовете си, която вече надминава 14 000!

Една такава цел за Мото-сезон 2018 беше обезопасяването на бул.“Симеоновско шосе“ с бетонни блокове за ограничаване извършването на непозволени обратни завои. Ремонтът вече е завършен успешно. Продължават акциите по прибиране на моторите при възникнало ПТП, както и оказване на първа помощ при необходимост. Периодично се организират специализирани семинари във Военно-медицинска академия, чрез които представителите на Sofia Riders опресняват уменията си за оказване на спешна помощ.

На преден план за Sofia Riders винаги са стояли благотворителните инициативи. Момчетата и момичетата от най-голямата мото-организация в България буквално взеха „под крилото си“ децата от домовете за сираци в Роман, Драгоман и софийския „Люлин“. Тази година заедно с „Да дарим усмивка“ те разшириха кампанията с посещения в подобни домове в Добрич и Смолян.

Естествено, тъй като мотоциклетизмът е основното хоби на Sofia Riders, не спират и организираните масови събития до различни живописни точки от страната, на които по традиция присъстват над 50 мотора. Наред с това групата развива все по-сериозна спортна дейност, свързана с участие на нейни представители във всички дисциплини от републиканските и балкански шампионати по мотоциклетизъм.

В навечерието на 3-тия си рожден ден, Sofia Riders си пожелават един безавариен и изпълнен с много емоции Мото-сезон 2018!Рейтинг :
09.09 2023 в 05:20 1
+ 0
- 0
sffsdf32240
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.