20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Стотици подаръци на малчуганите раздадоха мотористите из страната

Масовата мотоциклетна Коледа, която започна в София и Казанлък на Бъдни вечер, продължи и вчера в Бургас, Пловдив, Плевен и други големи градове в страната. 

За 9-та поредна година бургаските мотористи зарадваха най-малките жители на морския град с над 230 подаръци! Начело с бургаския Дядо Коледа - бат Ванко, внушително шествие обиколи 23 адреса, преминавайки през основните улици на града с много настроение.

Сборен пункт на мотористите бе автомивката на мотоклуб Sea Brothers MCC, откъдето над 100 мотора потеглиха на организирана мото-обиколка, спазвайки всички правила за движение в група. В нея се включиха всички морски клубове, сред които Black Sea Hooligans MC, Born Free MCC, мото-братство „Хищници“ и други любители на двуколесните. Те спираха на предварително избрани адреси, като освен подаръците даряваха и много усмивки. След това мотористите се събраха за обща снимка на площад „Тройката“ в центъра на Бургас, където продължиха с подаръците.

„Това е може би 9-тата мото Коледа, която правим. Щастливи сме, че и тази година успяхме да подарим толкова много подаръци от сърце. Пожелаваме си най-вече да сме живи и здрави и догодина да продължим тази хубава традиция“, заявиха рокерите.

Заедно с бургазлии коледна благотворителна акция организираха и мотористите от Плевен. Десетки любители на двуколесните облякоха червените костюми на Дядо Коледа и разнасяха подаръци на деца в неравностойно положение с мотори и АТV. Тази година подкрепата получиха седем от социалните заведения на Плевен – освен в Дом "Майка и дете", в дом „Детелина”, Защитена къща за младежи с умствена недостатъчност в ж.к.„Сторгозия” и в четири Центрове от семеен тип. За първи път младите решиха да зарадват с подаръци и старите хора от Дома в Бохот. Благотворителната акция на плевенските мотористи завърши с пищно хоро на площат „Възраждане“ в центъра на града.

Коледното мото-шествие стана голяма атракция и в Пловдив, където обаче не се размина и без инцидент. Моторист от колоната на Дядо Коледа е изтървал управлението на машината и се е блъснал в дърво. За щастие 23-годишният водач е добре, макар и с доста контузии. Ние пък си пожелаваме през следващата година да няма подобни произшествия.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.