25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volvo FH с нова каскада, този път с парапланер (видео)

Помните зашеметяващата реклама на Volvo с Жан-Клод ван Дам, правещ шпагат между огледалата на два влекача. Вероятно си спомняте и как Кубрат и Тервел Пулеви демонстрираха майсторско управление с боксови ръкавици. Е, от Volvo са готови с още един тест-каскада, този път заедно с парапланер.

По време на спиращото дъха пътуване Volvo FH тегли парапланера нагоре по стръмен планински път. Те трябва да преодолеят различни препятствия идори да преминат подниско надвиснал мост. Тясното пространство изисква изключително прецизно шофиране с постоянна средна скорост и не оставя възможност за грешки. Целта на теста, е да демонстрира уникалната силова линия на Volvo Trucks с I-Shift с два съединителя, която дава възможност за отлична ефективност, като едновременно с това намалява значително разхода на гориво.

„Шофирането на високи предавки и осигуряването на плавната им смяна са важен фактор за горивната ефективност. I-Shift с два съединителя дава възможност за плавно шофиране при поддържане на високи предавки и ниски обороти“, обяснява Стафан Вендеберг, Продуктов мениджър на FН и превози на дълги разстояния във Volvo Trucks.

Скоростна кутия оказва и значително влияние върху производителността. I-Shift с два съединителя дава възможност за сменяна на предавките с предаване на мощността, а двигателят не губи никакъв въртящ момент в процеса дори при тежки условия.

„Спазването на крайните срокове и поддържането на нисък разход на гориво дори при изкачване по пътища със завои са ключови условия за успеха на нашите клиенти. „The Flying Passenger” показва повече от ясно ефективността и управляемостта, които предлага Volvo Trucks“, категоричен е Клаас Нилсон, Президент на Volvo Trucks.

Предизвикателството с парапланера беше заснето в Динарските планини в Хърватска по пътища, затворени за движение, и при строго наблюдение на спазването на изискванията за безопасност.


„The Flying Passenger“ е най-новото видеоот серията тестове в реално време на Volvo Trucks, които вече станаха хит в Мрежата. Той е достойно продължение на култовия „The Epic Split“ с Жан Клод Ван Дам, и „The Hamster Stunt“ и „Look Who’s Driving“, в които хамстер и 4-годишно момиченце управляват тежкотоварни машини. Серията видео тестове на Volvo Trucks е гледана вече над 100 милиона пъти в YouTube.


Факти за обновената силова линия на Volvo Trucks:

Обновявания в двигателя Euro 6

Избрани обновявания в двигателя Euro 6 (13-литров, „комън рейл”):
- Система за впръскване „комън рейл” за всички нива на мощност
- Подобрена компресия за двигатели D13 с 420 и 460 к.с.
- Нов оптимизиран турбокомпресор за двигатели D13 с 500 и 540 к.с.
- Намалено вътрешно триене
- Актуализиран софтуер и управление на двигателя
- Намаляване на теглото на двигателя

Скоростна кутия I-Shift с два съединителя от Volvo Trucks

- Трансмисията I-Shift Dual Clutch поддържа предаването на въртящ момент по време на смените на предавките.
- Напълно автоматизираната система за смяна на предавките дава възможност за голям комфорт и шофиране с горивна ефективност
- Софтуерните пакети приспособяват смените на предавките към преобладаващите условия
- Възможност за ръчен избор на предавките
- Ниско тегло благодарение на компактния дизайн и алуминиевия корпус


Факти за теста:

– Тестът беше заснет за няколко дни в Хърватска.
– При теста е използван товарен автомобил Volvo FH 540, оборудван с обновен двигател D13 и скоростна кутия I-Shift с два съединителя.
– Водач на автомобила в „The Flying Passenger“ е Луиз Мариот от Нова Зеландия.
– Пилотът на парапланера в „The Flying Passenger“ е Гийом Галвани от Франция.
– Това е първата в света демонстрация, в която участват товарен автомобил и парапланер. Освен това в нея за първи път товарен автомобил тегли парапланер през тунел.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:00 1
+ 0
- 0
sffsdf18773
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.