29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Как да се придвижваме в Катар по време на Мондиал 2022?

Трафикът около стадионите е отклоняван Снимка: Getty Images

Каквито и да са отзивите от противоречивото домакинство на Катар на Световното първенство по футбол през 2022, едно не може да се отрече - местните хора наистина положиха усилия.

И докато всички сме заети да прогнозираме потенциалния победител и да пускаме залози в efbet, то организаторите в страната от Близкия изток строяха неуморно и подписваха спонсорски договори с цел улеснение на посетителите на мероприятието.

Едно от най-сериозните им усилия си остава това по отношение на координирането на транспорта и вкарването на повече превозни средства в употреба. Ето и част от начините, по които го постигнаха.

Разнообразие от опции за придвижване от летището

Феновете ще имат множество възможности за транспорт, когато пристигнат – включително шатъл автобуси, метрото в Доха, таксита и услуги за транспортиране като Uber и Careem. Автобусите ще работят от двете летища и ще помагат на феновете да стигнат до местата за настаняване и туристически атракции в центъра на столицата.

Има много опции за коли под наем на разположение при пристигане. Въпреки това, поради голямото търсене, затварянето на пътища и отклоненията, се препоръчва да използвате обществен транспорт за всички пътувания в центъра на Доха.

Спонсорство от Хюндай

Компанията производител на автомобили Хюндай предостави 446 електрически коли и 10 електрически автобуса, които да спомогнат за безпроблемното придвижване на различни свързани с футбола лица и допълнително ще улеснят комуникацията. Начинанието е изключително екологично и допринася за устойчивото развитие на транспортната мрежа.

Отклоняване на трафика около стадионите

За да се организира влизането и излизането на превозни средства, движението ще бъде ограничено около стадионите Al Thumama, Khalifa International, Lusail и Al Janoub. Жителите на районите около тези места се насърчават да използват алтернативни маршрути.

Система за управление по регистрационни номера

От началото на ноември в централната част на Доха е въведена система за управление, базирана на номерата на превозните средства. Районът, който бива обхванат, се простира от улица Al Khafji до пътя C-Ring и улица Corniche.

Съгласно плана превозните средства с регистрационни номера за стандартен и черни такива за частен транспорт се отклоняват от центъра на Доха.

Хората, които притежават само едно превозно средство, както и превозните средства на обществения транспорт и службите за спешна помощ са освободени от плана, като тяхното движение няма да бъде засегнато. Местните власти ще налагат глоби за превозни средства, които влизат в центъра на Доха, без да отговарят на критериите за освобождаване.

Какви са най-общите изводи, които можем да направим относно транспорта по време на Световното първенство в Катар 2022?

• Местните жители се насърчават да шофират, за да се освободи капацитет на метрото в Доха и други обществени транспортни услуги за посетители;
• Метрото на Доха ще бъде изключително натоварено за продължителни периоди в дните на мача. Очакват се големи опашки пред метростанциите в цялата страна, така че феновете трябва да си предвидят достатъчно време;
• Ще се предлага набор от автобусни услуги Stadium Express от централните автобусни възли на Доха и ключови места за настаняване, които също да се ползват от гости на страната;
• Пътувайте с минимален багаж - по възможност използвайте таксита или опции за споделено пътуване.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 0
- 0
sffsdf39503

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:46 1
+ 0
- 0
sffsdf39503
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.