04 май 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Министър Божидар Лукарски откри Автомобилен салон София 2015

Министърът на икономиката Божидар Лукарски, съвместно с председателя на Асоциацията на автомобилните производители Стоян Желев откри официално Автомобилен салон 2015.

"Обновяването на автомобилния парк в България минава през повишаване на покупателната способност, а не през ограничения в законодателството", заяви министър Лукарски на церемонията и допълни, че у нас е най-старият автомобилен парк в Европа, 39% от колите са над 20-годишни. В други държави, това е ограничено от законите, но в България такава политика няма да има положителен социален ефект и по-скоро трябва да се търси начин за повишаване на покупателната способност. Според министъра, инвеститорите в автомобилната индустрия са приоритетни за България, като вече има множество чужди компании, произвеждащи части и детайли за автомобили, но все още няма интерес от фирми, които да асемблират коли у нас.

Над 70 премиери и общо повече от 250 автомобилни експоната ще могат да видят посетителите на изложението, което отваря врати за масова публика утре. Днес е деня тза пресконференции и срещи с медии, като новости в автомобилната индустрия се представят общо взето на всеки 20 минути.

До момента своите нови модели представиха BMW, Toyota, Lexus, Mercedes-Benz, Ford, Jaguar, Land Rover, Hyundai и Infiniti, а не по-малко натоварен с премиери ще е и следобеда.

За посетителите тази година организаторите са подготвили тест драйв на над 60 различни автомобила, като записването ще се извършва на щандовете на съответния производител. Голямата награда в организираната томбола е автомобил по избор - Hyundai i20, Ford Fiesta, Peugeot 208, Suzuki Celerio, Skoda Fabia, Volkswagen Up! или Citroen C1. 

Организаторите препоръчват метрото като най-удобен удобен транспорт до "Интер експо център", но хората, които са решили да дойдат с автомобили, могат да ползват паркинга на подземната железница, който разполага с 1 300 места.

Цената на билета е 8 лв. за възрастни и 4 лв. за ученици и пенсионери. Деца до 7 г. влизат безплатно, както и дете на семейство с двама възрастни, дори да е над 7 години. Салонът отваря врати в събота, 17-и октомври, в 10 часа, За повече информация може да посетите официалния сайт на автосалона www.sofiamotorshow.eu.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.