27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Женева: Турбинният хибрид Techrules Ren блазни с хипер мощност и мижав разход

Миналата година в Женева Techrules извадиха два концепта и смело заявиха, че те могат да генерират 1000 к.с., докато горят 0.2 л/100 км или с други думи колкото запалка. Тази година виждаме нещо една идея по-реалистично, но не и отстъпващо по футуристична визия. 

Сега китайците представиха своя хибриден звяр Techrules Ren. Произхождащ от миналогодишните модели, той е комбинира турбини, една или две, с два, четири или шест електромотора, в зависимост от желанието на клиента, захранвани от батерия с капацитет 20 кВтч. Идеята е, че тези турбините работят като конвенционалните двигатели при останалите хибриди, но са в пъти по-ефективни.

При най-щедро оборудване автомобилът разполага с 1287 к.с. и 2340 Нм въртящ момент и тук идва интересната част, защото на хартия колата може да мине 1170 км с 80-литровия си резервоар с дизел. Точно така, 6,8 л/100 км с цялата тази мощ. Не са миналогодишните 0,2 на 100, но тогава ставаше дума за чисто теоритичен разход, докато последните цифри са по новия европейския цикъл на шофиране. Дори в реални условия консумацията да е двойна, това пак няма да е краят на света, имайки предвид какво се получава в замяна. 

Колкото и да е пленяваща темата за задвижването, външният вид на возилото не остава на заден план. Дело на легендарния дизайнер Джорджето Джуджаро  и неговия син Маурицио, аеродинамичното купе черпи вдъхновие от някъде високо във въздуха. Вместо нормални врати, колата има покрив, който се отваря като кабината на изтребител. Същата се предлага с от едно до три места. И други фирми да се заигравали с авио тематиката, но Techrules урят в десятката. Странното за толкова агресивен модел е, че вместо да е наблъскан с въглеродни нишки, интериорът посреща с приветлива и цивилизована кожена тапицерия.

Производството на космическия кораб с четири гуми ще започне през 2018 г., а плановете на китайците включат 96 пистови машини, сглобени в Италия. С планираните производствени темпове от 10 коли годишно, това ще отнеме цяла вечност, но същевременно Techrules се надяват да започнат да предлагат и по-достъпни коли, навярно с внедрени същите технологии. 







Рейтинг :
09.09 2023 в 05:53 1
+ 0
- 0
sffsdf22122
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.