26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Renault пуска два нови товарни електромобила

Renault Pro+, подразделението на френския производител за лекотоварни автомобили, отбеляза световната премиера на два нови модела - Kangoo Z.E. и Master Z.E. Свата лекотоварн иавтомобила разширяват гамата на електрическото лекотоварн осемейство на французите и съвсем скоро ще са на пазара. В допълнение, компанията разширява гамата си от услуги за свързаност, които предлага за корпоративните клиенти, както и за своята мрежа от специалисти.

Новото Kangoo Z.E. разчита на нова батерия, благодарение на която пробегът е увеличен с над 50% до 270 км. Master Z.E.пък пренася опита на Renault като европейски лидер в сферата на електрическите автомобили, в сегмента на големите ванове. Така, Renault Pro+ вече разполага в гамата си с четири LCV модела: Twizy Cargo (четириколесно с багажник, лансиран през 2014), ново ZOE Societe (базирано на новото ZOE и пробег от 400 км по цикъла NEDC, лансирано през септември 2016), ново Kangoo Z.E. и Master Z.E.

Новото Renault Kangoo Z.E предлага интересни иновации като нова батерия, нов двигател, ново зарядно, нови иновативни услуги за свързаност, термо помпа за климатичната система. Батерията е с капацитет 33kWh, а новият електромотор постига мощност от 60 к.с. Ванът вече предлага пробег от 270 км по цикъла NEDC спрямо 170 км за сегашното Kangoo Z.E. В реални условия, при цикъл на доставки 3, автомобилът би имал пробег от около 200 км с един товар.

Новото Kangoo Z.E. намалява времето за зареждане, благодарение на 7 kW AC зарядно от ново поколение. Пълното зареждане на батерията отнема около шест часа от 7 kW WallBox. С това ново, по-мощно зарядно, електрическият ван възстановява пробег от 35 км за само час зареждане (в умерени климатични условия). Топлинна помпа, свързана с климатичната система, поддържа пробега в студено време. Kangoo Z.E. се произвежда във Франция и ще влезе в продажба в Европа от средата на 2017.

Електрическата версия на Master е насочена основно към корпоративните клиенти, предлагащи услуги за дистрибуция в града, както и към големите общини и кметства. Товарните характеристики на този тежък ван, пробегът и времето за зареждане, са специално пригодени към нуждите на бизнес клиентите, опериращи в градовете по целия свят. Master Z.E. е оборудван с батерия 33 kWh и електромотор, постигащ мощност от 57 kW/76 к.с., наследен от ZOE. Master Z.E. има пробег от 200 км по цикъла NEDC и се нуждае от по-малко от една нощ за зареждане - пълното зареждане трае 6часа със 7 kW WallBox. Моделът също ще е на пазара в средата на годината.

Подобно на частните клиенти на електромобили, LCV клиентите също могат да се възползват от новите услуги за свързаност Z.E. Trip и Z.E. Pass в новото Renault Kangoo Z.E. Тези услуги позволяват лесно зареждане на някоя от 80-хилядите обществени EV зарядни станции в Европа. През 2017 Renault Pro+ ще извади редица други услуги за свързаност, предназначени за бизнес потребителите, започвайки с „Fleet Management” и „Predictive Maintenance”.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:57 1
+ 0
- 0
sffsdf20303
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.