27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Важни инструменти които всеки трябва да има в колата си за аварийни ситуации

Добрата подготовка е ключов фактор за успех, както на пътя, така и извън него. Затова и е важно да сме добре заредени с инструменти за всякакви ситуации, независимо колко често и къде пътуваме с автомобила си.
Нека да разгледаме списък от стандартни и не толкова стандартни приспособления, които определено ще ви помогнат, ако аварирате с колата си - било то в градски условия, или сред дивата природа.

Резачки щил

Нека започнем с необичайното. Резачките щил са устройството, от което сте мислели, че нямата нужда, но всъщност не е съвсем така. Макар и да повдигате вежди със съмнение, то едно подобно компактно приспособление може да се окаже доста полезно в случай че някое паднало дърво блокира пътя ви, което съвсем не е необичайно през зимата и есента. Освен това с негова помощ можете да си съберете по-лесно дърва, ако ви се наложи да къмпингувате на открито.

Преносим стартер

Изтощената батерия може внезапно да прекъсне пътуването ви точно когато най-малко желаете. Преносимият стартер е компактно и ефективно решение, което ви позволява да дадете нов живот на колата си, без да разчитате на добрата воля на околните, и да продължите пътя си с минимално закъснение.

Комплект за помпане на гуми и ремонт

Спуканите гуми са често срещан проблем край пътя. Преносим компресор за помпане на гуми, комбиниран с комплект за поправката им, гарантира, че можете бързо и безопасно да отстранявате неизправности, като се връщате на пътя с минимално време на престой.

Комплект инструменти

Универсален мултифункционален сет е перфектното решение за неочаквани ситуации на пътя. Потърсете комплект, който включва отвертки, клещи, гаечни ключове и други често използвани приспособления.

Фенерче с допълнителни батерии

Независимо дали сменяте гума на тъмно, или изучавате проблем с двигателя, надеждният фенер е задължителен. Уверете се, че носите допълнителни батерии, за да не останете на тъмно по време на спешен случай.

Тиксо и уплътнения

Тези импровизирани инструменти за ремонт са изненадващо гъвкави и адаптивни. От временно фиксиране на разхлабени части до отстраняване на незначителни течове, тиксото и уплътненията осигуряват бързи решения, докато сте в състояние да потърсите професионална помощ.

Джъмперни кабели

Дори и с преносим стартер в багажника, наличието на комплект кабели за джъмпери може да бъде полезна резервна алтернатива. Освен това електрическият сет ви позволява да помагате на други шофьори в нужда.

Одеяло и бутилирана вода

В случай, че се окажете блокирани в студено време, аварийно одеяло може да осигури така необходимата топлина. Освен това, поддържането на няколко бутилки вода в колата ви гарантира, че ще останете хидратирани по време на неочаквани закъснения, технически повреди или задръствания.

Комплект за първа помощ

Инциденти се случват и наличието на добре зареден комплект за първа помощ е от съществено значение. Включете превръзки, антисептични кърпички, болкоуспокояващи и всички необходими лични лекарства, за да се погрижите за здравето си подобаващо в случай на неприятна ситуация на пътя или инцидент.

Светлоотразителни триъгълници

В случай на повреда, автомобилът ви трябва да остане видим за всички участници в движението от съображения за безопасност. Светлоотразителните триъгълници предупреждават другите водачи, намалявайки риска от инциденти, особено при условия на слаба осветеност.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.