26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Женева: KIA залага на plug-in хибриди, Stinger и Picanto

На Международния автомобилен салон в Женева КИА Моторс представя четири нови модела. KIA Stinger прави своя европейски дебют, докато компактният Picanto отбелязва световната си премиера. В допълнение, корейците предлагат и нови, плъг-ин хибридни версии на моделите Niro и Optima Sportswagon.

За новия KIA Stinger вече писахме повече от подрбоно. В резюме, това е нов спортен фастбек седан, със спираща дъха естетика, достатъчно място за настаняване на петима пасажери и техния багаж, стабилен, плавен ход и чувствително и за най-малките реакции на водача управление.

В Европа Stinger ще предложи избор от три двигателя: 2,0 литров бензинов турбодвигател (с мощност от 255 к.с. и максимален въртящ момент от 353 Нм), 2,2 литров дизелов турбодвигател (200 к.с., 440 Нм) и 3,3 литров туин-турбо V6. Големият двигател предоставя 370 к.с. с максимален въртящ момент от 510 Нм и постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди. Ще се предлага както със задно, така и с 4х4 задвижване.

За симпатичния мъник KIA Picanto, също ви разказахме. Новото поколение е с младежки и модерен дизайн, като използваните в него материали са чувствително по-качествени. Компактният хечбек е с куп възможности за персонализация, като ще е на пазара през лятото.

Plug-in хибридът Niro, демонстриран за първи път в Женева, ще бъде първият автомобил на пазара, който отговаря на две важни тенденции: ръст в продажбите на хибридните plug-in модели (с прогноза за увеличение до над 600 000 бройки до края на 2023г.) и стабилно увеличение на пазарния дял на компактните кросоувъри.

Niro Plug-in е с комбинация от 1,6 литров GDI двигател и литиево-полимерна батерия с висок капацитет (8,9 кВтч). Инженерите на модела целят комбинирани емисии СО2 под 30 г/км и изцяло електрически пробег от над 55 километра.

Optima Sportswagon Plug-in е другият екологичен автомобил на КИА с усъвършенствано хибридно задвижване, представен в Женева. Задвижването комбинира 2,0 литров "Nu" четирицилиндров GDI двигател с електрически мотор (мощност 50 кВт) и литиево-йонна полимерна батерия (11,26 кВт). С комбинирана мощност от 205 к.с. и максимален въртящ момент от 375 Нм, Optima Sportswagon Plug-in гарантира електрически пробег от над 60 км при емисии на въглероден двуокис от едва 34 г/км.

Моделът е оборудван с информационно-развлекателна система с 8,0 инчов сензорен екран, с Android Auto и Apple CarPlay, както с навигация TomTom, която подава актуална информация за трафика и метеорологичните условия и предупреждава за камери, контролиращи скоростта. Хибридният автомобил Optima Sportswagon Plug-in предлага безжичното зарядно, което позволява на водача да зарежда мобилни устройства в движение. Наборът от технологии за активна безопасност помага на шофьорите да избягват евентуален сблъсък и да смекчават последиците.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:53 1
+ 0
- 0
sffsdf22102
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.