25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Напук на кризата: Русия с ръст в продажбите на коли през март

Въпреки парализата на автомобилното производство и продажбите на нови коли в почти целия свят от месец насам, доста интересна новина дойде от Русия: страната бележи ръст от цели 23% в реализацията на коли за месец март, спрямо същия период на миналата година.

Според аналитичната агенция Autostat, основният фактор е този, че потребителите са искали да си купят коли преди очакваното повишение на цените, поради драстичният спад на стойността на рублата в последно време.

Връщайки се на благодатния март, 160 640 нови коли са били продадени през март в Русия, като освен големият ръст за месеца, това е довело до 16% ръст за цялото първо тримесечие, до общо 375 649 продажби.

Естествено, специалистите твърдят, че този феномен е краткотраен и трендът ако вече не е, скоро ще приключи. Все пак, Русия започна да взема мерки срещу коронавируса сравнително отскоро и сега доста дилърства на коли са затворени. Това означава, че скоро продажбите ще потънат сериозно през месец април.

"Ще има спад и той ще е жесток", коментира Сергей Удалов от Autostat. Според него, сривът на продажбите през април ще е между 80 и 90 процента. Удалов смята, че единственият шанс за възстановяване ще бъде в местните производители, които могат да се опитат да държат цените си по-ниски, тъй като и компонентите за тези коли се произвеждат почти изцяло в Русия.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:11 3
+ 0
- 0
sffsdf36807
+ 1
- 0
Не, разбира се.
Не са хукнали да купуват, просто правят обещаното на жените, на тъщите, на тъстовете си, още преди свадбата. Преди десетки години:) Да идем най-накрая, а? Автомобилче някво - заповядай.
И тръгват.
В Русия, любовта към тъщата се мери в километри. Познавам мъже, които никога не са виждали тъщите си - те са щастливо женени, с внуци и правнуци, 12 000 километра в едната посока - бива:)
В големите градове колите са консуматив. В малките - ценност. В селата ги няма - не трябват на никого.
Ivo
Рейтинг : 6015
11.04 2020 в 11:19 1
+ 11
- 4
Ако се чудите защо купуват, само да знаете - руснаците не ходят на работа за един месец, но си получават 100% старите заплати, за разлика от нас. Затова сега, докато не си стоят вкъщи затворени и безпарични, а са хукнали да купуват.
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.