27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Колите на Volvo ще предупреждават водачите за инциденти напред

Шофирате по криволичещ извънградски път и е нвъзможно е да видите ситуацията отвъд. Изведнъж вашият Volvo автомобил Ви предупреждава: напред е станал инцидент. Докато спокойно намалявате скоростта и взимате следващия завой, виждате катастрофирал автомобил във вашата лента. Благодарение на предупреждението, бяхте подготвени и имахте възможност да реагирате.

Volvo Cars въвежда още една пионерска функция за свързана безопасност: за първи път автомобилите могат да предупреждават водачите за инциденти напред директно, използвайки данни в реално време от център за управление на трафика. Тя ще бъде налична в съвместими автомобили Volvo в Европа, като се започне от Дания.

С цел да се помогне на водачите да избегнат сблъсъци и задръстванията, причинени от инцидент напред, функцията е проектирана да предупреждава незабавно водача за пътнотранспортно произшествие на няколкостотин метра пред него. Данните за местоположението се предоставят от националните пътни власти и съвместими автомобили, които споделят с останалите Volvo автомобили.

Първата в индустрията технология за свързана безопасност на Volvo Cars, която беше въведена през 2016 г., използва облака на Volvo Cars, базиран на данни в реално време. Тя позволява на автомобилите Volvo да комуникират помежду си и да предупреждават водачите за близки опас-ни пътни условия. По същия начин водачите вече могат да бъдат предупреждавани за инциденти напред, независимо от времето на деня.

В бъдеще се планира интеграцията на повече данни за трафика, споделяни от други партньори в европейската екосистема „Данни за безопасност на пътя“, включително национални центрове за управление на трафика в други страни и автомобили от други марки. За по-безопасни пътища, Volvo Cars призовава повече пътни власти да споделят анонимни данни за инциденти и насърчавам други производители на автомобили да се присъединят в предлага-нето на подобни технологии.

Собствениците на автомобили Volvo могат лесно да допринесат за безопасността на пътя, като изберат споделянето на данни: просто да го активират, като използват опцията „свързана безопасност“ на централния дисплей на автомобила. След това автомобилът ще може да предупреди водача за инцидент напред, като използва аварийните светлини на таблото или на хедъп дисплея, ако е наличен. С другите автомобили ще се споделя само необходимата информация, а данните ще бъдат анонимни, за да се гарантира поверителността.



Рейтинг :
13.03 2024 в 14:21 1
+ 0
- 0
Volvo, първо да си оправят чудесата които продават и обслужването на клиентите си, после да се хвалят какви екстри добавят.
Не може кола 2020г на всяко палене да се налага насъройване на огледалата, кола на 100 000км още в гаранция да ми искат 2000лв за мека връзка, която за 100к км се е разбила, с всеки ъпдейт на софтуера да ти скапват работата на функциите вместо да ги подобряват....
Да не говорим за отвратителния превод на Български на всичко де що има дисплей по колата, все едно го е писал неграмотен полусляп маймун.
Писна ми тотално от тая кола и марка вече!!!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.