19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Mercedes представи AMG версии на електрическия EQE

Mercedes-AMG разшири гамата си с два нови електромобила - Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC и Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+. Двата нови бизнес седана са базирани на архитектура за електроавтомобили на Mercedes EVA2, като са доработени от AMG по отношение на задвижването, окачването, спирачките, озвучаването, екстериорния и интериорния дизайн (в лицето на впечатляваща тапицерия за кола), както и допълнителното оборудване., както и допълнителното оборудване.

И двата AMG EQE модела разполагат с по два електрически мотора – по един на всяка ос, което осигурява задвижване на всички колела. Мощността на автомобилите варира от 476 к. с. (350 kW) при EQE 43 4MATIC до 687 к. с. (505 kW) при EQE 53 4MATIC+ с опционален AMG DYNAMIC PLUS пакет. Максималният въртящ момент е от 858 до 1000 Нм.

Автомобилите са оборудвани с 328-волтова високоефективна батерия, при чието производство са използвани най-новите литиево-йонни технологии. Тя разполага с използваемо енергийно съдържание от 90,6 кВтч и се състои от 10 модула с общо 360 клетки. Батерията се характеризира с висока енергийна плътност и висок капацитет на зареждане.

Новост е възможността за инсталиране на актуализации на системата за управление на батерията по въздуха, така че тя да се обновява непрекъснато през целия си жизнен цикъл. EQE 53 4MATIC+ разполага също с отличително за AMG кабелно оборудване за по-висока производителност на батерията. Освен това е постигнат сериозен напредък по отношение на устойчивостта, като съдържанието на кобалт е намалено на 10%.

Другото предимство на новото поколение батерии е намаленото време за зареждане. Системата може да се зарежда с до 170 kW на бързи зарядни станции. В този случай електричеството, необходимо за изминаване на 180 км (по WLTP), може да бъде заредено за само 15 минути.

Зареждане у дома или на публични зарядни станции с променлив ток е възможно благодарение на интегрирания заряден модул с мощност 11 kWт или 22 kW. Батерията може да бъде дозареждана и чрез рекуперация.

И двата Mercedes-AMG EQE модела са оборудвани със завиваща задна ос, като ъгълът на завиване от 3,6 градуса осигурява гъвкаво управление. При скорост под 60 км/ч задните колела се отклоняват в посока, обратна на предните, а над 60 км/ч задните колела завиват в същата посока като предните.

Mercedes-AMG EQЕ моделите включват по-специфични електродвигатели и управление, AMG Ride Control+ окачване с адаптивно регулируемо демпфериране, Dynamic Select програми за шофиране, високоефективна спирачна система и др. Машините могат да се поръчат опционално и с MBUX Hyperscreen.

Препоръчва се използването на покривало за кола, което да предпази автомобила от влиянието на околната среда.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:05 1
+ 0
- 0
sffsdf38975
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.