21 юни 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Полицията получи 86 нови и лъскави патрулки

МВР ще ни "сурвака" с пос-терминали в машините на BMW и VW

На церемония в сградата на ГДНП вътрешният министър, заедно с главния секретар на МВР и директора на ГДНП, връчиха ключовете на 86 автомобила за нуждите на пътна полиция в страната. Колите са част от обществена поръчка за 462 моторни превозни средства, 35 от които са високоскоростни, 200 леки автомобила и 227 високопроходими.

В автомобилите, които са на територията на столицата, реално се въвеждат и ПОС терминали, преминали през тестова среда. Това ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на пътна полиция в страната, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на церемонията.

Сред новите полицейски автомобили, преобладават Volkswagen Golf комби. Част от патрулките пък са BMW Серия 3, с трилитров бензинов двигател с мощност от 374 конски сили и задвижване на четирите колела.  Всичките са в традиционния бял цвят, с окраската в синьо и жълто и сигнални лампи.

Министър Стоянов коментира, че в резултат на предприетите и прилагани комплексни мерки - засилен контрол по пътищата, отнемане на автомобили от пияни и дрогирани шофьори, повишаване на събираемостта, вече отчитаме положителни резултати. Той илюстрира тенденцията в цифри – от началото на годината до момента данните сочат 47 по-малко жертви в сравнение за същия период на миналата година, както и 40-процентно повишаване на събираемостта на наложените глоби.

„ Днес правим голяма и силна крачка към победата с пътния травматизъм“, заяви министърът на вътрешните работи. Той пожела на колегите си да шофират внимателно и безаварийно и благодари на екипа от служители, положили огромни усилия за реализацията на проекта.

Стоянов припомни поетия ангажимент за осигуряване на автоматизирани системи за токсикохимичен анализ за наличие на наркотични вещества в кръвта. В началото на годината чрез Гаранционния фонд бяха осигурени две такива машини, а в началото на следващата седмица в Националния институт по криминалистика и Медицинския институт ще бъдат доставени още четири такива системи, на които ще работят назначените и вече обучени специалисти. Министърът подчерта, че изпълненият ангажимент ще позволи резултатите от експертизите да излизат до седмица и да се разреши един трупан в годините проблем.


Няма коментари към тази новина !

 
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.