24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Tesla възражда Roadster като най-бързата кола в света (видео)

След като представи първия електрически камион в историята си, компанията на Илън Мъск обяви също и възраждането на култовия модел Tesla Roadster. При това, новото поколение на спортния електромобил ще разполага с параметри, които ни се струват в сферата на научната фантастика, но от компанията застават зад думите си.

Новият Tesla Roadster ще има въртящ момент от 10 000 Нм (да, правилно: десет хиляди нютонметра!!!). Ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 2 секунди и ще има максимална скорост от над 400 км/ч. Освен това, ще може да взема популярната драг дистанция от четвърт миля за 8,8 секунди, с което би могла да накаже всяка една друга серийна кола.

И ако горните параметри ви се струват "уау", то има още на какво да се облизвате - хората на Мъск обещават, че новото спортно купе ще може да изминава близо 1000 километра с едно зареждане на батериите. При това - на магистрала. Или, както каза самият Илън Мъск, с едно зареждане ще може да отидете от Лос Анджелис до Сан Франциско и обратно, при това на пълна газ. При това, показателите са за показания нощес прототип. Има шанс серийният модел да е дори по-бърз и с по-голям пробег!

Новият Roadster ще се задвижва от три електродвигателя - един отпред и два на задния мост. Това ще рече, че спортистът ще е с електрическо 4х4 задвижване. А невероятните показатели идват и от 250-киловатчасовата батерия в електромобила. Естествено, суперколата ще е със сваляем покрив, а за да е по-практична, ще предлага място за 4 души. Добре де, за двама отпред и не много комфортна "пейка" отзад, подобно на повечето подобни модели.

Разбира се, всичко това си има цена, и то доста солена. Tesla Roadster ще е на цена от 200 000 долара, като за да се сдобиете с един екземпляр, ще трябва да заплатите 50 000 долара капаро. Или да станете един от онези 1000 души, които ще имат шанса да са първите собственици на на електричката, от гамата Founders Series. За целта ще трябва да платите авансово 225 000 долара сега.

И да почакате до околo 2020 година, когато ще започнат доставките. И да си стискате палци, да не се получи ситуация, сходна с тази при Model 3, чието производство се бави и е далеч от очаквания капацитет.

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:25 1
+ 0
- 0
sffsdf29558
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.