03 май 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ford има решение за дразнещите тъщи през празниците

Коледа е време, което обикновено прекарваме със семейството и роднините. Проблемът е, че винаги имя някой роднина, когото не можете да понасяте - ядосващ ви брат или сестра, отвратителен братовчед, заядлива тъща (или свекърва). Общо взето се сещате за какво иде реч...

От Ford взеха присърце проблема и откриха, че голяма част от хората, запитани по темата, заявяват, че родителите на техните половинки са големият дразнеж за Коледа. Критикуват родителските ни умения, говорят прекалено силно или просто постоянно засягат болезнени за нас теми.

Но защо автомобилен производител се интересува от нашите тъщи, тъстове, свекъри и свекърви? Защото от Ford смятат, че до броени години ще могат да ни помогнат буквално да ги "мютнем", като с дистанционното на телевизора.

Ford е сред производителите, които влагат технология за активен контрол на шума (noise cancelling) в автомобилите си. Микрофони, позиционирани над седалките засичат нежелания шум от двигателя, вятъра и пътя и го елиминира с обратни звукови вълни, които се генерират от аудио системата на автомобила.

Според компанията, технологията може да отиде стъпка напред, със създаването на "пресонализирани аудио зони" С използването на микрофони и усилватели, позиционирани в облегалките за глава на седалките, пасажерите ще могат да си шумят колкото искат - да говорят по телефона, да слушат музика и т.н., без да притесняват никой друг в купето. А родителите от предната седалка ще могат да говорят с децата отзад, без да се налага да повишават тон, за да бъдат чути.

И тук идва по-интересното - "звуковият експерт" на Ford д-р Ралф Хайнрихс смята, че технологията може да се приложи и за домовете по подобен начин. "Позиционирате микрофони и говорители на правилното място и системата за спиране на шума ще ви позволи да изберете чии глас искате да чувате и чии - не", заявява смело експертът. "Това ще се получи много добре след коледен обяд, когато страстите се разгорещят след хапването и изпития алкохол, а в столовете има интегрирани компонентите на тази технология".

Така че, много скоро, поне на теория, няма да се налага да слушате досадните роднини. Даже по-добре - ще може да слушате точно каквото си искате и никой няма да разбере...



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:58 1
+ 0
- 0
sffsdf19517
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.